Dodaj do ulubionych

dziwny zapach

03.06.03, 09:06
Mój 5tyg. syn Jakub od jakiegoś czasu sika z lekkim zabarwieniem na żółtawo i
dziwnym zapachem. nie wiecie co moż być przyczyną, czy konieczna jest
konsultacja lekarza? pomóżcie
Obserwuj wątek
    • bulion3 Re: dziwny zapach 03.06.03, 09:17
      Witaj,
      Nie zwlekaj, tylko udaj się do lekarza, bo może to być zapalenie układu
      moczowego. Naprawdę powinnaś to zrobić jak najszybciej.

Pozdrawiam

Daj znać jaka diagnoza

Bulion i Oliwka /1.01.03/
      • cetebe Re: dziwny zapach 18.06.03, 18:47
        Witajcie!
        Byliśmy o lekarza już 4 lipca przed szczepieniem ale naszej prowadzącej lekarki
        nie było przyjął nas inny lekarz i wiecie co powiedział? że on nie widzi
        podstaw do przeprowadzenia testów!!
        12 byliśmy już u naszej lekarki i zleciła badania dziś byliśmy na kontroli po
        badaniach i okazało się że są bakterie w moczu więc konieczna jest diagnostyka
        całego układu moczowego.
        tak więc ciąg dalszy badań i .....
        nie wiem ale mam złe przeczucia że będzie źle i maluszek będzie chory
        b.poważnie już nie wiem co mam ze sobą zrobić
        pozdrawiam
        Może tak mały element pocieszenia? ktoś miałby ochotę powiedzieć coś miłego?
    • tyska_edziecko Re: dziwny zapach 03.06.03, 11:04
      Czasem taki dziwny zapach -zgniłych jabłek może wskazywać na cukrzycę. Nie
      powinnaś zwlekać, tylko jak najszybciej udać sie do lekarza.
      • fra_mauro Re: dziwny zapach 05.06.03, 11:27
        Jezeli jest to zapaszek jakby rybi a na pieluszce pojawiaja sie takie ceglaste
        slady, sa to objawy odwodnienia. Byc moze maly nieprawidlowo ssie (jesli
        karmisz piersia) lub zbyt rzadko (uwaga na upaly !)
    • ehhermiona Re: dziwny zapach 18.06.03, 22:15
      A nie dajesz mu jakichś witaminek w kropelkach? Często któraś w witamin B
      zawiera taki mocno żółty barwnik, który potem widać (i czuć) w moczu.
      • cetebe Re: dziwny zapach 19.06.03, 22:37
        nie, dziecko ne dostaje żadnych witamin, jutro robię badania więc zobaczymy co
        dalje. mam tylko nadzieję że będzie dobrze
        • majah76 Re: dziwny zapach 20.06.03, 02:27
          Witajcie.
          Moja Ola ma wprawdzie 26 mcy, ale podobny problem. Tylko u nas kolor jest
          normalny. Zapachu nie potrafię opisać, inny niż dotąd, jakby "mysi"... I tak
          jest od dwóch tygodni. Byłam oczywiście u lekarza, ale pediatra spytała tylko
          czy Ola jadła coś nowego (nie jadła). No i nie ma problemu. Zapach się
          utrzymuje, a szczególnie po nocy.

Mieliśmy zrobioną analizę ogólną moczu, ale tam nic nie było oprócz ciężaru
          właściwego moczu, dużo mniejszego. Tego lekarz wcale nie skomentował (natomiast
          moja mama, lekarz-internista, stwierdziła że jednak ona by się martwiła).

Cetebe, twój synek jest malutki jeszcze, ale Ola np często w ciągu dnia łapie
          sie rączką za pupę, z przodu, i mówi że boli. To też mówilam lekarce. No i ona
          powiedziała, ze nie wie dlaczego córeczka TAK TO SOBIE WYMYŚLIŁA, ona nie widzi
          powodów.No i tematu koniec.

Co jeszcze może oznaczać taki zapach? Jakie badania nalezy wykonać. Gdy analiza
          ogólna moczu jest OK. Tzn tam nie ma NIC na temat bakterii (tylko
          przejrzystość, kolor, ciężar, białko, glukoza, bilirubina, ketony, leukocyty,
          erytrocyty, azotyny). Dziwię się, bo my nigdy ni chorujemy, nie robimy badań
          moczu, ale z tego co pamiętam w ciąży bylo wyraźnie zaznaczone w badaniu moczu
          i w wynikach BAKTERIE, i zawsze "nieobecne". a tu w wynikach NIE MA takiej
          pozycji.
          I zapach moczu dziwny i to okreśenie Oli, że "pupa boli". CO JESZCZE MOGĘ
          ZROBIĆ? Czy faktycznie sie nie przejmować?

Cetebe, napisz jak wyniki. A jakie badania robicie?

Majka, mama oli (26 mcy)
          • cetebe Re: dziwny zapach 20.06.03, 09:39
            Witaj!
            Ja ze swojej strony radziłabym ci abyś wykonała jeszcze raz
            może prywatnie całkowitą analizę moczu małej nawet z posiewem.
            Nasza lekarka powiedziała że może być zakażenie ukąłdu moczowego przebiegające
            bezobjawowo tak więc badania są bardzo konieczne i do wkonania na szybko.
            Dziś byliśmy w laboratorium a wyniki będą albo w poniedziałek jeżeli będzie
            prawidłowy a jeżeli będzie narastający to w środę. (badamy posiew moczu)
            a na dodatek to jutro idziemy na kontrolne USG bioderek więc mam złe przeczucie
            że coś się przywlecze.
            Jak będzie diagnoza lub jakaś konkretna informacja to napiszę a ty ze swej
            strony też coś spróbuj zrobić
            pozdrawiam
    • cetebe Re: dziwny zapach 24.06.03, 19:39
      no i stało się. mamy wyniki. może to być przewężenie przewpdu moczowego albo
      podmiecznikowe zapalenia albo refluks
      dostaliśmy antybiotyki zobaczymy
      pocieszenia chcę.....
    • karatina Re: dziwny zapach 24.06.03, 21:55
      Proszę bardzo: Wszystko będzie o'k!
      Zyczę wam tylko, żebyście trafili do dobrych lekarzy, żeby nie było
      leczenia "na ślepo". Trzymajcie się cieplutko!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka