asia_oles Re: jaka temperatura? 29.05.07, 10:18 jaka temperature powinien miec niemowlak. gdzie powinno sie ja mierzyc? ja mierze pod pacha i w pachwinie i za kazdym razem wychodzi mi inna. jakie termometry sa najlepsze? od jakiej temperatury nalezy interweniowac? Odpowiedz Link Zgłoś
zaloiw Re: jaka temperatura? 29.05.07, 12:55 najlepiej mierzyć w pupie i potem odjąć 0,5 stopnia czyli 5 kreseczek...najlepszy termometr to rtęciowy czy najzwyklejszy bo jest najdokładniejszy lekarka mi powiedziała że jak maluszek ma 38 stopni (już po odjęciu 5 kreseczek) to wtedy należy uznać że ma gorączkę Odpowiedz Link Zgłoś
krztyna Re: jaka temperatura? 29.05.07, 13:03 U maluszków trudno o dokładny pomiar pod pachą więc jeśli mierzysz zwykłym rtęciowym to sprawdzaj w odbycie a jesli masz dopiero kupić termometr, to najlepiej do ucha lub na czoło. Nowoczesne termometry elektroniczne są wystarczająco dokładne a co ważne szybkie w pomiarze. Żeby nie było, ze coś reklamuję - używam rtęciowego ------------ Aniołek Platek ma braciszka Skorpka Odpowiedz Link Zgłoś