Dodaj do ulubionych

gorączka i nic więcej!!!

28.06.07, 12:55
Witam!
Mój synek ma prawie 14 miesiecy. Jest po operacji TGA. Od wczoraj ma
temperaturę ok 37.7-38.5. Temperatura skacze. Nie ma innych dolegliwości. Nie
za bardzo biore pod uwagę ząbkowanie bo on nigdy nie miał temperatury przy
ząbkach. I mam do was pytanie...czy jeśli Filip NIE MIAŁ w ostatnim czasie
żadnego zabiegu, żadnego skaleczenia, infekcji (kilka dni temu był szczepiony
na pneumokoki i był zdrowy) to może u niego wystąpić zapalenie wsierdzia????
Czy mam to brać pod uwagę? Bardzo się boję!
Dziś bedziemy mieć wizytę domową...nie wiem co zadecyduje lekarz....
Pozdrawiam
Magda mama Filipka TGA,PS
Obserwuj wątek
    • monikaszech Re: gorączka i nic więcej!!! 28.06.07, 13:33
      Witaj Madziu,
      nie sądzę żeby to było zapalenie wsierdzia. Bardzo czesto wystepuje temperatura
      u dzieci a dopiero po kilku dniach "dochodzą" inne objawy. Równie dobrze może
      to byc trzydniówka, pod warunkiem że jeszcze na nia nie chorował.
      Madziu nie denerwuj sie na zapas. Napisz co powiedział pediatra. Głowa do góry!

--
      Monika mama Martysi(TAC) i Julii
      • madzia8310 Re: gorączka i nic więcej!!! 28.06.07, 13:41
        Och Dzieki za pocieszenie!
        Staram się być spokojna smile
        Trzydniówka odpada bo już ją miał. Będe czekać na lekarza i dam znać...
        Pozdrawiam
    • ola_lignar art na temat IZW 28.06.07, 14:52
      Podaje link:

www.mp.pl/artykuly/index.php?aid=24763&spec=45&_tc=B8241A85FF8746AB8BBB18EDAD64F9B8
      ale nie myśl od razy o tym że to może być IZW, moze to zwykłe przeziębienie,
      poczekaj na lekarza, ale powiec mu o swoich obawach.
      I koniecznie daj znać co lekarz powiedział!
    • karpinscy Re: gorączka i nic więcej!!! 28.06.07, 17:15
      Może to jakaś wirusówka- słyszałam ze ostatnio panuje coś takiego. Temperatura
      i dziecko skarży sie na niewielki ból gardła. Po 2-3 dniach przechodzi.Ale
      oczywiście lepiej żeby dziecko zobaczył lakarz.Pozdrawiam i życze dużo zdrówka
      dla synka.
      • madzia8310 Re: gorączka i nic więcej!!! 28.06.07, 19:16
        Jesteśmy po wizycie lekarki. Filip został przebadany dokładnie i pani doktor
        mówi że jego stan kliniczny jest bardzo dobry. Ta gorączka może być po
        szczepieniu MMR II którą niedawno dostał...i taką mamy nadzieję. Ewentualnie
        mamy jutro zrobić badania:morfologię, mocz i CRP żeby zobaczyć czy nie ma
        odczynu zapalnego. Gdyby były to do szpitala na dokładne badania...mam jednak
        nadzieję że nic złego się nie dzieje! Oby wyniki były dobre!!!
        W tej chwili mały nie ma gorączki. Zobaczymy jak minie noc!
        Pozdrawiamy
        • i.w.a Re: gorączka i nic więcej!!! 28.06.07, 20:08
          Hej Madziu mam nadzieję ze ta goraczka u Filipka minie,wiesz że z tymi zabkami
          jest różnie Wiki też nie gorączkowała przy ząbkowaniu,pierwszy raz zaczęła jak
          wyrżnęły sie jedynki górne a drugi jak czwórki na dole się wyżynały i to było
          okropne mała leciała przez rece,wywracała oczami miałam ochotę poprosić lekarza
          żeby u nas spał(głupie co?),no ale ja z nia jek zwykle sama w domu.goraczkowała
          3 dni.i potem przeszło.nie myśl juz o najgorszym o zapaleniu wsierdzia bo to
          raczej nie pojawia sie z nikąd.trzymamy kciuki żeby Filipek wyzdrowiał i ocno
          Was przytulamy Iwona i Wiki TGA,PS
          • madzia8310 Re: gorączka i nic więcej!!! 28.06.07, 21:33
            Dzięki Iwonka!
            Wiem że muszę być dobrej myśli i że zapalenie nie występuje często! Już jest mi
            trochę lepiej, Filip w tej chwili nie ma gorączki i mam nadzieję że nie pojawi
            się w nocy!!!
            A tak poza tym to nie dziwie się że myślałaś o tym żeby lekarz został na
            noc smile)) hihi... trzymajcie się...dzięki za dobre myśli.
            Jutro dam znać!
            Pozdrawiam
            Magda i Filip
            • monikaszech Re: gorączka i nic więcej!!! 28.06.07, 22:11
              No widzisz Madziu, nic złego się nie dzieje. Napewno. Moja Martynka bardzo
              późno miała pierwsze ząbki (11 m-cy) i 3 albo 4 razy miała taką samą sytuację.
              Nagle temperatura, żadnych innych objawów a potem mijała. Mam nadzieję, że Fifi
              ma tak samo.
              Śpijcie spokojnie, całuski dla małego smyka.
              --
              Monika mama Marti (TAC) i Julii
              • madzia8310 Re: gorączka i nic więcej!!! 29.06.07, 21:53
                No więc noc minęła dobrze...mały miał wieczorem stan podgorączkowy ale potem
                temperaturka spadła i jest już ok. Najprawdopodobniej był to opóźniony odczyn
                poszczepienny...po MMR II. Dostał też delikatną wysypkę na pleckach
                przypominającą odrę. Podobno czasem (rzadko) się tak zdarzyć może.
                Ach...napędził nam stacha ten nasz synek!!!
                W poniedziałek mamy umówioną wizytę na echo- poraz pierwszy w naszym mieście
                (zadzwoniłam kiedy myślałam że moze być to zapalenie wsierdzia) ...nie wiem
                jaka jest ta lekarka i co powie o Filipku...zobaczymy!!!
                Pozdrawiam i dzięki za życzenia zdrówka...dla waszych maluszków też zyczymy
                dużo ZDROWIA!!!
                Magda i Filip TGA,PS
                • oazowiczka2 Re: gorączka i nic więcej!!! 29.06.07, 22:07
                  Cieszę się, że to nic poważnegosmilesmile

Marta zwęrzenie i niedomykalność zastawki aortalnej + epilepsja
                • i.w.a Re: gorączka i nic więcej!!! 30.06.07, 13:52
                  hej no to fajnie ze ta gorączka minęła,ja też zawsze am stracha przy
                  temperturze.daj znać jak wypadło Echo.mocno Was ściskamy.Iwona i Wiki TGA,pS

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka