Dodaj do ulubionych

Furosemid a nudności?

02.07.07, 12:09
mam pytanie czy zauważyliście żeby przy braniu Furosemidu jako skutek uboczny
następowały nudności po dłuższym stosowaniu niby w ulotce jest napisane że
moga wystąpić ale chciałam się zapytać czy zdarzył sie u Was taki przypadek?
Obserwuj wątek
    • ola_lignar Re: Furosemid a nudności? 02.07.07, 15:21
      Cześć , ja biore Furosemid od czasów niepamiętnych 40 mg co drugi dzień a w
      okresie letnim czyli tak jak teraz codziennie i nigdy nie miałam nudności, ale
      to jest kwestia indywidualna, jedni moga mieć inni nie. Jesli Ci to dokucza to
      skonsultuj sie z lekarzem, są inne diuretyki które byc moze nie będą powodowały
      dolegliwości. Ahha i przy Furosemidzie dobrze jest brać tez potas, ja mam zawsze
      serwowany zestaw Furosemid + Kalipoz smile

olka
      • gwiazdeczka69 Re: Furosemid a nudności? 02.07.07, 21:01
        Ja też wiele razy brałam Furosemid ale ostatnio po nim zauważyłam że mam
        nudnościsad a mam do Pani pytanie: czy nie ma Pani spadków ciśnienia po
        Furosemidzie? ja nigdy nie miałam ale od czasu poprawy mojego stanu zdrowia i
        operacji Furosemid bardzo mi zbija ciśnienie.
        • ola_lignar Re: Furosemid a nudności? 03.07.07, 10:50
          Hehe, chyba jesteśmy w podobnym wieku więc nie pisz mi "pani" smile
          Fakt, Furosemid cisnienie obniza dlatego trzeba sporo pic jak sie go przyjmuje.
          Ja swoje standardowe mam ok 100/60 a po Furosemidzie nawet 80/40 ale to sie
          wiąże z tym że ja nie mam nawyku żeby duzo pić, nawet teraz jak jest gorąco. Juz
          sie do takiego cisnienia przystosowałam i mi ono jakos specjalnie nie
          przeszkadza. Generalnie, to Furosemid + potas + duzo płynów i powinno być ok,
          ale że ja jestem "trudny" pacjent, w sensie charakteru to niestety nie pozostaje
          mi nic innego tylko albo zyc z ciśnieniem 80/40 albo zrezygnowac z Furosemidu i
          wygladac i czuc sie jak balon smile

olka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka