Dodaj do ulubionych

Skaza białkowa???

19.06.03, 09:15
Drogie mamusie napiszcie czym charakteryzuje się u malucha skaza białkowa,
czy dziecko musi mieć wysypkę, biegunkę czy wystarczy żeby płakał przy
jedzeniu. Moja córeczka (5 tygodni) je z piersi ok 10 minut po czym przestaje
i zaczyna głośno krzyczeć. Cały czas otwiera jednak buzię i chce cyca. Gdy
jej daję to krzywi się i wypluwa płacząc. Brzuszek nie zawsze jest twardy
więc nie wiem czy są to kolki. Nie płacze jednak przerażliwie, tylko z
przerwami i da się ją zająć czymś innym. Powtarza sie to codziennie głównie
wieczorem. Czy to może być skaza białkowa. Dodam, że pije dużo mleka i jej
sporo nabiału. Dzięki za odpowiedzi i rady.
Obserwuj wątek
    • zelmerek1 Re: Skaza białkowa??? 20.06.03, 10:21
      Najpierw przestań jeść nabiał, ale to zupełnie wszystko i zobacz czy jest
      poprawa w zachowaniu. Nie zawsze u dziecka skaza objawia się wysypką, a nie
      zauważona przerzuca się na różne organy, np. gardło, nerki, płuca. Może to
      fałszywy alarm, ale lepiej "dmuchać na zimne". Ja też już jestem na diecie od
      wczoraj, bo córcia ma twarz w krosteczkach i wygląda jak muchomor. Poza tym
      zachowuje się identycznie jak twoje dziecko przy jedzeniu. Mam nadzieję, że
      będzie lepiej, jem dzisiaj tylko ryż i kanapki z dżemem.
      Pozdrawiam
      • magda2303 Re: Skaza białkowa??? 20.06.03, 21:13
        Może np. odczuwa jakiś dyskomfort przy jedzeniu. Może jesz coś, czego ona nie
        lubi, a czego aromat przedostaje się do mleka, może będzie ząbkować (nie wiem w
        jakim jest wieku)i ją dziąsła bolą, może coś jej się w buzi zrobiło, albo za
        mało jej leci. Musisz wszystko po kolei sprawdzić. Jeśli nie pomoże odstawienie
        mleka pomyśl, co jeszcze może ją drażnić i spróbuj to odstawić. Może spróbuj
        odciągnąć trochę mleka i ją nakarmić z butelki. Ja bym też dokładnie obejrzała
        jej buzię w środku. Spróbowałabym jej też dawać jej coś do picia poza piersią,
        bo może jak jest gorąco i bardzo chce się jej pić to się denerwuje- moja
        córeczka właśnie tak miała. Po prostu musisz ją uważnie obserwować, a jeśli to
        nie przejdzie, to pójdź do lekarza.
    • magda2303 Re: Skaza białkowa??? 20.06.03, 21:15
      Jesazcze raz przeczytałam twój post-,oczywiście w wieku 5 tygodni ząbkowanie
      nie wchodzi w rachubę, ale reszta tak. Zwłaszcza to o piciu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka