iwik6 08.08.07, 14:53 Mój 14 miesięczny synek zaczął w nocy gorączkować. Wezwałam lekarza - gardełko ok , oskrzela też. Może to wychodzące czwórki? Miałyście tak ze swoimi maluszkami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
florcia732 Re: 39*C -ząbki? 08.08.07, 15:57 Jeśli nie ma innych objawów to może być trzydniówka. Moja Córcia jest świeżo po. Odpowiedz Link Zgłoś
margolc Re: 39*C -ząbki? 08.08.07, 20:34 Radzę zbadać mocz, u nas też tak było, mówili,że trzydniówka a okazało się,że bakterie w moczu i w porę wykryta wada wrodzona moczowodów. Odpowiedz Link Zgłoś
gizmaaa Re: 39*C -ząbki? 08.08.07, 21:13 za duża temperatura jak na ząbki... lepiej faktycznie zrobić badania w razie czego. Odpowiedz Link Zgłoś
pumka15 Re: 39*C -ząbki? 08.08.07, 21:49 U mojej córci też dziś właśnie mija 3 dzień w gorączce 38-39C i dziś zauważyłam wysypkę na buźce. Byłam u lekarza ale mam beznadziejnego więc jutro wybieram się ponownie do innego. Też się martwię i nie wiem czy to ząbki czy to ta trzydniówka?.. 3-go dnia czyli dzisiaj apetytu nie miała a raczej bym stwierdziła,że zjadłaby ale nie mogła - ból dziąsełek czy rozdrażnienie.. Temp. zbijam Panadolem w syropie jak mi się uda Jej podać ale ostatnio to tylko czopki Efferalgan a dziąsełka posmarowałam Jej kilka razy Dentinoxem. Czy na tę trzydniówkę podaje się jakieś specjalne leki? i skąd lekarz wie, że to trzydniówka? Odpowiedz Link Zgłoś
iwik6 Re: 39*C -ząbki? 08.08.07, 22:14 Jak Michaś miał 3-dniówkę, to badał,zagladał do gardełka , było ok. Musieliśmy czekać i działać objawowo, czyli zbijać wysoką temp. Po 3 dniach ( w nocy) pojawiła się delikatna wysypka. I wtedy się wyjaśniło. Odpowiedz Link Zgłoś
iguana_82 Re: 39*C -ząbki? 10.08.07, 20:22 Tez myslalam ze zabki , ale to bakterie w moczu , bylo bardzo zle i wkrotkim czasie temp podskakiwala . Nim zdazylam do szpitala bylo juz 40stopni . Skonczylo sie na antybiotykach , pobycie w szpitalu i powaznym leczeniu . Nigdy nie ignoruj jesli temp sie utrzymuje . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alexls Re: 39*C -ząbki? 10.08.07, 22:08 TRZYDNIOWKA MA CHARAKTERYSTYCZNA WYSYPKE - PO 3 DNIACH (MOJEGO SYNKA TO BYLO PRZESZLO 4 DNI ) - ALE ZAWSZE JEST LEPIEJ, ABY WYSYPKE ZOBACZYL LEKARZ, GDYZ MOZE OKAZAC SIE ZE TO ODRA LUB SZKARLATYNA. W PRZYPADKU TRZYDNIOWKI GORACZKA USTEPUJE MIEJSCA NIESWEDZACEJ WYSYPCE I DZIECIATKO OGOLNIE CZUJE SIE LEPIEJ. Odpowiedz Link Zgłoś