emilka74 02.09.07, 14:36 Córeczka (3 lata)wymiotowała pół nocy.W dzień zbierało jej się,ale minęło na razie.Czy jest cos co mogę podać żeby się nie powtórzyło w nocy??? Z góry dzięki mama Emilki i Gabrielka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaigiiemilki Re: co na wymioty??? 02.09.07, 14:52 sa takie dobre krople homeopatyczne(albo czopki, co kto woli); nazwy dokladnie juz nie pamietam, ale zaczyna sie na v(postaram sie ta nazwe podac, ale w aptece powinni wiedziec) Odpowiedz Link Zgłoś
gosik_26 Re: co na wymioty??? 04.09.07, 09:19 te krople homeopatyczne to Vomitusheel; mój synek ma 17 miesięcy i działają na niego rewelacyjnie - działają od razu pozdrawiam, gosia Odpowiedz Link Zgłoś
gosik_26 Re: co na wymioty??? 04.09.07, 09:21 przepraszam za chaotyczna wypowiedz, ale Maly mi tu przeszkadza usilnie... Odpowiedz Link Zgłoś
emilka74 Re: co na wymioty??? 03.09.07, 15:29 DziekujęDzis na szczęscie obyło sie bez takich atrakcji,ale warto wiedzieć na przyszłośc.Moje dziecko czasem miewa takie noce(???) pozdrawiam mama Emilki i Gabrielka Odpowiedz Link Zgłoś
perse1 Re: co na wymioty??? 03.09.07, 16:02 podobno na wymioty spowodowane jakaś niestrawnością, zatruciem ,grypa zoładkowąitd najlepsza jes coca cola.Moja mała ma 2 lata i nie miałam odwagi jej podac ale pózniej lekarz mnie przekonał(mozna i mniejszym dzieciom)niedawno było tez w programie mam dziecko na tvn style,lekarz tam był goracym zwolennikiem podawania coca coli na wymioty.warunek coca cola musi byc orginalna(zadne hoopy czy cos innego)odgazowana,trzeba nalac w szklanke i odstawic az sie odgazuje i na łyzeczce pare łyzeczek podac dziecku,podobno działa cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
09.10.2001m Re: co na wymioty??? 03.09.07, 18:14 Ja podawałam 1/3 czopka leku o nazwie: Torecan (czopek struga się na całej długości, nie da się go przeciąć bo się kruszy, łamie). Lek ten niestety jest na receptę i zgodnie z ulotką do stosowania od 12 r.ż. Ja osobiście stosowałam gdy dziecko miało 1,5 roku w dawce j/w podawanej w odstępach 6 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: co na wymioty??? 04.09.07, 09:14 Działa tez Smekta. jezeli bardzo wymiotuje, warto potem podac Gastrolit, żeby poziom soli mineralnych i innych uzupełnić. pozd. Ania Odpowiedz Link Zgłoś