agent11 07.07.03, 16:53 drogie mamy, czym smarujecie odparzona pupę dziecka? stosuję alantan, sudokrem,mąkę ziemniaczaną a teraz kupiłam oilatum (może pomoże)... jeśli macie jakieś inne sposoby, napiszcie mama Oli Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minutek1 Re: odparzenie pupki 07.07.03, 17:58 Poza wietrzeniem i sudokremem zdecydowanie polecam lampę bioptron.(moze masz mozliwość pożyczenia ,wiem ,ze niektóre gabinety kosmetyczno-dermatologiczne ja posiadają.Sprawdzone i naprawde skuteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
marylo Re: odparzenie pupki 07.07.03, 19:50 Tormentiol-rewelacja,do tego tani(ok.5zl).Wiele moich znajomych też uważa to za cud.Miałam specjalną maść apteczną na odparzenia niestety nie pomogła a tormentiol odrazu. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrynio Re: odparzenie pupki 07.07.03, 20:43 Cześć Ja osobiście nie miałam problemu tego typu u mojej córci ale przyjaciółka dla swojej Natki stosowała jednorazowo opakowanie linomagu na noc!) takkk całe opakowanie na raz i rano nie było sladu po odparzeniu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek73 Re: odparzenie pupki 08.07.03, 12:22 Właśnie kilka dni temu walczyliśmy z tym problemem. Przede wszystkim wietrzenie pupy, poza tym stosowaliśmy sudokrem na zmianę z pudrem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
karina17 Re: odparzenie pupki 08.07.03, 22:48 My też mieliśmy ten problem. Skarbeniek miał często odparzenia szczególnie jak nie było od razu zmiany pieluszki po kupce. Robiły jej się ranki do krwi!!!!!!! NIc nie pomagało, jedynie przemywanie pupy świeżo zaparzonym wywarem z szłwi i rumianku a teraz już profilaktycznie po każdym przemyciu pupy chusteczkami obcieramy ją czystą pieluszką tetrową do sucha (gdzieś to wyczytałam) no i jak do tej pory na szczęście działa . Już od 6 m-cy nic! pozdrawiam mamaPauli Odpowiedz Link Zgłoś
elx2 Re: odparzenie pupki 09.07.03, 11:10 Tylko Tormentiol- jest najlepszy!Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agent11 Re: odparzenie pupki 09.07.03, 11:14 elx2 napisała: > Tylko Tormentiol- jest najlepszy!Pozdrawiam teraz już wiem, stosuje od 2 dni i jest WIELKA poprawa, dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
agatt_a Re: odparzenie pupki 09.07.03, 15:05 Dziewczyny! przez prawie 8 miesięcy nie mieliśmy żadnych problemów z odparzeniami, najczęściej stosowałam Linomag, ale w standardowych ilościach, a nie słoiczek jednorazowo... problem pojawił się dopiero kilka dni temu wraz z pierwszą biegunką mały miał już rankę w pachwinie i bardzo bardzo czerwoną pupkę przy odbycie... rankę wygoił sok z aloesu!! to sposób mojej mamy, wyleczyła tak babcię z odleżyn! jak stosować? złamać gałązkę aloesu i wycisnąć sok na chore miejsce potrzymać trochę bez pieluszki, niech wyschnie potem natłuścić maścią, którą stosujecie powodzenia agat Odpowiedz Link Zgłoś