karolcia111 03.10.07, 08:09 Dziewczyny, czy to możliwe że kilka dni po antybiotyku Ceklorze wystąpiło uczulenie? Dosyć charakterystyczne, na udach i pod pachami, trochę na brzuchu.... Napewno nie jest to szkarlatyna... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milla1 Re: CEKLOR i uczulenie 03.10.07, 09:40 Możliwe! Moja córka miała dokładnie coś takiego, wysypka znikała po posmarowaniu Fenistilem i pojawiała sie w nowym miejscu-córka si drapała. Wcześniej dostała Ceclor na zapalenie ucha i nic się nie działo, dlatego dziwiłam się,że przy drugim razie ma wysypkę. Tym bardziej, ze lekarz mnie wczesniej pytał, czy nic się po Ceclorze nie działo. Potem lekarka wytłumaczyła nam, że często właśnie przy drugiej dawce wychodzi uczulenie i nie mogę go więcej podawać. Ja dawałam do końca, ale na ulotce było napisane, żeby skonsultować z lekarzem i przerwać. Gdy skończyłam podawac, wysypka ustąpiła. Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia111 Re: CEKLOR i uczulenie 03.10.07, 09:45 u nas też na zapalenie ucha, niestety po kontroli nie dośc że wystąpiła wysypka, to na ucho nie zadziałał, ucho dalej czerwone i dostaje tym razem Zinnat Odpowiedz Link Zgłoś
milla1 Re: CEKLOR i uczulenie 03.10.07, 10:09 U nas zadziałał na obustronne zapalenie ucha środkowego błyskawicznie! Odpowiedz Link Zgłoś