betunia80 05.11.07, 12:40 wykupialm te szczepionki - jutro szczepienie, ale nie wiem zbytnio czy moga byc podane jednoczesnie, prevenar jedna dawke juz dostala, hib pierwszy raz, piszcie jak cos wiecie dzieki mala ma 20 miechow Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slonko1335 Re: prevenar i infarix ipv+hib 05.11.07, 13:01 zależy jak przechodziła poprzednie szczepienia, moja z zaburzenniami neurlogicznymi ma szczepienia opóxnione i nawet obowiązkowe podawane w rozbiciu, tą z 16-18 m-ca dostanie w dwóch ratach, najpierw DTaP, potem polio i Hib jak będzie miała 20 m-cy pierwszą ratę, 6 tygodni później następną. Odpowiedz Link Zgłoś
madzilove Re: prevenar i infarix ipv+hib 05.11.07, 13:03 mozesz spokojnie podac obie szcszepionki razem,kazda w inna raczke. szczepilam ostatnio mojego synka,ma 16 miesiecy.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
betunia80 Re: prevenar i infarix ipv+hib 05.11.07, 17:02 u nas nigdy nie bylo problemow po szczepieniach- jakis powazniejszych, raz miala goraczke ponad 37, wiec prawie nic, no i raz miala mocno zaczerwienione, ale bylysmy u lekarza wtedy i powiedzial ze tak moze byc. wiec mam nadzieje ze bedzie ok, dz za odp Odpowiedz Link Zgłoś
kzn2 Re: prevenar i infarix ipv+hib 06.11.07, 13:44 Moja mała byla szczepiona na hib jedną dawką, a prevenar podała jej pediatra w maju tego roku.Nie wiem czy można podawać je jednocześnie, ale tego się dowiesz przed samym szczepieniem.U mojej córci na drugi dzień po prevenarze wystąpiła lekka temperatura i wymioty na szczęście szybko wszystko ustąpiło.Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
magda_em25 Re: prevenar i infarix ipv+hib 06.11.07, 16:19 niby mozna podac te szczepionki razem ale ja nie obciazalabym tak organizmu dziecka odczekalabym miedzy szczepieniami chociaz 4 tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś