malgorzatasyk
20.12.07, 18:36
Może ktoś będzie wiedział co to może być?
Mianowicie moja 3.5 letnia córka (od jakiegoś miesiąca) zawsze przed zaśnięciem zaczyna dziwnie przerzucać oczami (tak jakby czegoś się bała), po chwili sapie nosem (jakby coś tam miała i próbowała wydmuchać), do tego dochodzą drgawki ręki, nogi, tułowia i mówi,że boli ją brzuch. Te drgawki nie są padaczkowe, gdyż ona z mną rozmawia, wodzi wzrokiem za moim palcem i wie, że to robi. Mam wrażenie,że ona czegoś się boi, ponieważ mnie nie pozwala zamknąć oczu i chce, żeby cały czas na nią patrzeć. W dzień zachowuje się normalnie. Jedyne zmiany to sińce pod oczami i strasznie się denerwuje z byle jakiegoś powodu. Miała robione badania: morfologie z rozmazem, CRP, elektrolity, mocz wszystko w normie. Badanie na lamblie - nie wykryto-1 raz, badania na pasożyty - nie wykryto-4 razy, Profilaktycznie dostała na robaki "Zentel". Po nim przez jakieś 2 dni było troche lepiej, a może to był przypadek. Dostała też syrop na uspokojenie. Czekam jeszcze a wynik badania w kierunku grzybów, ale czy one dawają takie dziwne objawy? Już nie wiem co mam jeszcze zrobić? Pediatra radzi psychologa, gdyby objawy się nasilały.
Moje dziecko spędza dużo czasu przed telewizorem. Czy to może wpływać na układ nerwowy. Może ktoś jest w stanie mi pomóc. Dziękuję