mama.gabuni 28.02.08, 14:27 Dziewczynki napiszcie mi proszę jak podawać 3,5 letniemu dziecku imupret w tabletkach? Nasi lekarze - laryngolodzy nie znają tego specyfiku i nie chcą się wypowiadać na ten temat. Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piespluto1 Re: Imupret - dawkowanie? 28.02.08, 15:37 2x1 . Mój synek jest w podobnyw wieku i uważam ,że jest to świetny lek jeśli chodzi o 3 migdał. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.gabuni Re: Imupret - dawkowanie? 29.02.08, 08:30 dzieki za te informację. Mam jednak małe wahanko, ponieważ 6.03 czyli w najbliższy czwartek moja córka ma się stawić na oddział w celu usunięcia 3 migdała, a czytałam na forum, że przed takim zabiegiem nie powinno się podawać nawet witamin. 25.02 miałysmy zostac przyjęte na oddział, ale mała zaczęła się "rozkładać" na moich oczach, orączka i katar, dlatego przesunięto jej termin przyjęcia na 6.03 i kazano mi ja podkurowac. Właściwie to nie wiem co teraz mam zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
piespluto1 Re: Imupret - dawkowanie? 29.02.08, 08:57 U mojego synka też lekarz stwierdził,że trzeba ciąć ale uczepiłam się imupretu jak ostatniej deski ratunku. Lekarz powiedział,że lepiej odsunąć zabieg,żebym potem nie miała wyrzutów,że nie wszystko zrobiłam. Mały był w bardzo złym stanie.W nocy charczał i się dusił.Miał zmieniony głos. Efekt zaskoczył i mnie i lekarza. Po jednym opakowaniu migdał znikł. Dodam,że jest to lek ziołowy,więc niczym nie ryzykujesz. Pozdrawiam i życzę zdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś
pa_yo Re: Imupret - dawkowanie? 29.02.08, 09:14 znikł? A jedno opakowanie to 100 tabletek, tak? DCzyli zanikl po ok 2 m- cach? My stosujemy imupret w kroplach, dla 4-rolatka, jest lepiej, ale znikac nie chce Stosowałas cos dodatkowo? A jak długo meczyliscie sie z tym 'trzecim' zanim zanikł? Odpowiedz Link Zgłoś
piespluto1 Re: Imupret - dawkowanie? 29.02.08, 09:25 Miałam opakowanie 50tabl. Tak porządnie męczyliśmy się około 2 m-cy. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.gabuni Re: Imupret - dawkowanie? 29.02.08, 09:45 .. nam lekarz powiedział, że lepiepsze są tabletki, bo kropelki sa na alkoholu... wiem, że to ziołowe lekarstwa ale jesli ten zabieg się jednak odbędzie, nie chcę przedobzyć sytuacji. U nas 3 migdał jest przerosniety 90% - więc dużo, a ja mam wątpliwości, że tak duże przerośniecie wyleczy lekarstwo ziołowe, choc czytałam , że naprawdę imupret czyni cuda. Zrobię tak jeśli tym razem nas odrzuca z zabiegu zacznę podawać imupret, teraz juz przynajmniej wiem w jakiej dawce, dzięki serdeczne.. Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: Imupret - dawkowanie? 10.04.08, 08:43 a jak stosować imupret w tabletkach u 7 latka ? Czy daje się go naczczo czy po jedzeniu/ w trakcie ? Odpowiedz Link Zgłoś
iwka7 Re: Imupret - dawkowanie? 10.04.08, 11:31 Na ulotce nie jest napisane nic o jedzeniu i piciu, więc domniemuję, że nie ma to większego znaczenia. Ja swojemu 4-latkowi daję rano na czczo przed przedszkolem a po południu i wieczorem po jedzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś