Dodaj do ulubionych

Może ktoś wie??

26.08.03, 20:47
Moja córcia od kilku dni ma bardzo odparzaną pupcie.Myślę,że to od pieluszek
jednorazowych,ale używałam ich cały czas i wcześniej nic jej nie było.W domu
chodzi bez pieluszki,zakładam ją tylko na noc i jak wychodzę z
domu.Stosowałam już zasypkę,sudocrem.bephanten nawet mąkę ziemniaczaną i nic
jej nie pomaga.Może znacie jakieś inne metody jak temu zaradzić?

Pozdrawiam Ula
Obserwuj wątek
    • belciam Re: Może ktoś wie?? 26.08.03, 21:17
      Ja miałam podobny problem ze swoją małą. Spróbuj kupić TORMENTIOL, w naszym
      przypadku poskutkował.

Pozdrawiam

Belcia
    • knabi-ann Re: Może ktoś wie?? 26.08.03, 22:15
      Popieram - Tormentiol leczy taką pupę najlepiej
      • uldzia2001 Re: Może ktoś wie?? 27.08.03, 12:49
        Dzięki,zastosuje może to jej coś pomoże.

Pozdrawiam Ula
      • didi19 Re: Może ktoś wie?? 27.08.03, 15:44
        Mój maluszek też bardzo często mial odparzoną pupę ,ale ja wtedy stosowałam
        SUDOCREM jest bardzo dobry i wydajny . Polecam.
    • monika.zdz Re: Może ktoś wie?? 27.08.03, 14:51
      Ja też uważam,że tormentiol jest dobry na różne zmiany.Jeżeli po tormentiolu
      będzie taki stan nawracał to może to alergia.Podobno może się objawić w każdym
      momencie,nie koniecznie od samego początku).Mój syn np.żle znosił pieluszki
      Huggis ,takie ,które miały wierzch ceratowy,jedne jedyne,które go uczulały i
      powodowały pokrzywkę podobną do odparzenia.
    • eb14 Re: Może ktoś wie?? 27.08.03, 17:39
      zastosuj maść alantan, a jak to nie pomoże to zmień pieluszki na inną firmę.
      • uldzia2001 Re: Może ktoś wie??-dalej kłopot 30.08.03, 22:46
        Smarowałam tormentiolem i zmieniłam pieluszki i dalej nic.Już nie wiem co mam
        zrobić,cała pupcia ją boli?Tak bardzo mi jej szkoda.Chyba udamy sie z tym do
        lekarza może poleci mi coś innego,bo już nic nie wymyślę.

Pozdrawiam
        • skarolina Re: Może ktoś wie??-dalej kłopot 31.08.03, 08:49
          Ja bym zrobiła na wszelki wypadek badanie ogólne moczu. Może coś nie jest do
          końca w porządku i stąd te odparzenia??
          pozdrawiam,
          skarolina
      • icia1 Re: Może ktoś wie?? 02.09.03, 10:06
        Moze jest uczulona na jakis pokarm i kupki robia sie bardziej 'zrace'. Moj
        synek jak cos zle toleruje robi wlasnie takie 'inaczej pachnace, zrace kupki'
        ktore niemal od razu powoduja wysypke na pupci. O ile odstawie pokarm ktory to
        powoduje (moze Twoja corcia zaczela jesc cos nowego, moj synek na przyklad
        reagowal uczuleniem na zmiane platkow sniadaniowych na inna firme) + Sudokrem,
        wysypka znika na nastepny dzien.
    • chochlik4 Re: Może ktoś wie?? 03.09.03, 10:45
      Witaj! Ja na pupę córki stosuję maśc robioną w aptece na receptę, która zawiera
      lanolinę, wazelinę i kwas borny. Nie pamiętam dokładnie w tej chwili proporcji,
      ale pediatra powinien wiedzieć o co chodzi. Spotkałam się z
      określeniem "cudowna maść". U nas działa bardzo dobrze, smaruję nie tylko pupę,
      ale i wszelkie otarcia i zmiany na ciele Agatki i działa. Pozdrawiam Gosia
    • mirka17 Re: Może ktoś wie?? 04.09.03, 07:33
      Jak szybko nic nie pomoże to radzę iśc do lekarza. Mój Romciu downo temu też
      tak miał chyba całe lato. Zganiałam na upał i smarowałam na tysiąc różnych
      sposobów. No i gużik - efektów zero. W końcu poszłam do lekarza (oberwało mi
      się że tak późno, że niepotrzebnie męczę dziecko). Powiedział że może to być
      grzybica, zapisał jakąś maść - ale nie pamiętam teraz niestety nazwy - minęło
      parę dni i pupa była jak nowa. Skorzystaj z fachowej porady jak nic nie chce
      dzialać. Pozdrowienia Mirka17. PS. Sprawdzę w domu nazwę maści i podam ci jutro.
      • uldzia2001 Re: Może ktoś wie?? 04.09.03, 15:39
        Byłam u lekarza przepisał mi maść Hascofugin i tabletki Fugarin na mocz.Oprócz
        tego jeszcze Nystatyne i Lakcid.ZroBiłam badanie moczu i z tym jest wszystko
        ok.Dziwią mnie te tabletki bo są one typowo na mocz a wyniki ma dobre.Troszkę
        ma już pupcię lepszą,ale jeszcze nie do końca.
        Podaj mi nazwe tej maści i czy można ją kupic bez recepty?

Pozdrawiam
        • donatta Re: Może ktoś wie?? 04.09.03, 16:03
          Na moje dzieci i ich odparzenia rewelacyjnie działał tylko jeden krem - bardzo
          prosty, ale robiony na receptę - składał się z wit. A i bodajże gliceryny.
          Spróbuj poprosić lekarza o przepisanie czegoś takiego. Efekt murowany!
          Pozdrawiam
          Donata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka