17.09.03, 08:17
Nie moge nigdzie w Warszawie dostac coordinaxu, czy nie wiecie co sie stalo?
Obserwuj wątek
    • fionna Re: Coordinax 17.09.03, 08:58
      Tez mialam z nim problemy, szukalam go w lipcu i w koncu dostalam od jednej z e-
      mam (dziekuje Dorotkosmile) - podobno jest wycofywany???
      a potem przypadkiem udalo mi sie go dostac w aptece na Jana Pawła (róg
      Nowolipia), kolo tych sklepikow, tyle ze to bylo w polowie lipca
      zycze powodzenia w poszukiwaniu
    • mosia.k Re: Coordinax 17.09.03, 12:09
      Witam! Wprawdzie ja poszukiwałam Coordinaxu już dośc dawno temu (półtora roku
      temu), ale już wówczas dowiedziałam się, że Polska nie wykupiła licencji na ten
      lek W ZAWIESINIE dla dzieci (bo z tabletkami nie ma problemu) i dlatego są
      kłopoty z jego zakupem. Zdarzają się jednak jeszcze apteki, które mają stare
      zapasy Coordinaxu. W końcu dostałam lek w Sopicie (mieszkam nad morzem), ale
      muszę powiedzieć, że był ŚREDNIO skuteczny i po jakimś czasie przeszłyśmy na
      Debridat (dużo lepszy). Może warto porozmawiać z pediatrą na temat zmiany leku?
      To taka moja skromna sugestiasmile Pozdrawiam Mosia
    • mama_sloneczka Re: Coordinax 17.09.03, 12:15
      Ja też poszukiwałam coordinaxu jakieś półtora roku temu i już wtedy wiadomo
      było, że nie ma go na liście leków sprowadzanych (zawiesiny dla dzieci) w końcu
      moja znajoma "zdobyła" go dla mnie nie wiem jak, ale podobno z awaryjnych
      zapasów znad morza - mieszkam w Warszawie.
      Jeżeli chodzi o debridat - to w naszym przypadku okazał się nieskuteczny. A po
      stosowaniu coordinaxu mamy spokój do dzisiaj.

pozdrawiam i życzę zdrówka
      mama sloneczka
      • mosia.k Re: Coordinax do Mamysłoneczka 17.09.03, 12:21
        Witaj Mamo Słoneczkasmile
        Co do tych leków, to właściwie nie ustaliłyśmy , na co nasze dzieci miłay je
        zażywaćsmile. Moja córka bardzo ulewała pokarm, dużo później okazało się to
        zwykłym refluxem, ale było już oczywiście podejrzenie zwężenia odźwiernika. Być
        może Twoje Słoneczko na przykład cierpiało na kolki? Bo z tego zo wiem, to te
        leki mają dość szerokie spektrum działania. Także wniosek taki-jednym pomaga,
        drugim nie. A propos, ja właśnie jestem znad morza, więc fuksiarsko dostałam
        ten nieszczęsny Coordinaź. Pozdrawiam serdecznie Monika
        • kasia977 Re: Coordinax do Mamysłoneczka 17.09.03, 20:31
          Witaj, ja jestem z Białegostoku i u nas też sa ogromne problemy z coordinaxem
          (przynajmniej tak było 0,5 roku temu), podobno to nie jest polski lek i coś tam
          zawalono z jego transportem, ale wszystko mialo sie wyjaśnic. A co do
          zastosowania, to na kolki polecałabym cos lzejszego, z mniejszymi skutkami
          ubocznymi. Coordinax działa negatywnie na serduszko.
          Pozdrawiam gorąco
          Kasia Ż
          • kamyczek_edziecko Re: Coordinax - mamy sposób 18.09.03, 09:36
            ja też coordinaxu w zawiesinie nie mogłam dostać (śląsk). nic innego nie
            skutkowało i rozwiązaliśmy to w ten sposób, że farmaceuta przeliczył dawkę i
            igorek dostawał po ćwierć tabletki stosownie do swojej wagi. może warto
            spróbować?
        • mama_sloneczka Re: Coordinax do Mamysłoneczka 18.09.03, 12:50
          mój synak miał właśnie refluks i to bardzo zaawansowany i debridat mu nie
          pomagał, a po zażyciu bodajże dwóch flakoników coordinaksu -jak ręką odjął.
          Niemniej masz rację, że każde dziecko jest inne i każdy organizm inaczej
          reaguje na leki.
          Życzę zdrówka i mniej prania (z pewnością wiesz co mam na myśli)

pozdrawiam
          Mama sloneczka i sloneczko
    • aldik1 Re: Coordinax 19.09.03, 13:37
      Wiecie co, a ja 2 tygodnie temu weszłam do pierwszej lepszej apteki na
      Bielanach i kupiłam bez problemu!!! Chyba miałam szczęście....
    • edziecko_gosiah Re: Coordinax 23.09.03, 12:38
      Lek został wycofany ze względu na możliwe bardzo poważne skutki uboczne tego
      leku (badania prowadzone były oczywiście w Stanach Zjednoczonych)... Moje
      pierwsze dziecko dostawało coordinax, przy drugim lekarz początkowo równiez
      zalecił ten lek, ale szybko się wycofał z tej decyzji ... kiedy sie
      dowiedziałam o możliwych powikłaniach zrezygnowałam z podawania tego leku,
      choć wydawał mi się w miarę skuteczny ... nie chciałam ryzykować (lek
      prowadził nawet do zgonów wśród dzieci i to dosyć często)... radze poszukać
      czegoś innego...
      Pozdrawiam serdecznie, gosiah
      • azyjewska Re: Coordinax 26.09.03, 18:38
        Proszę o informacje skąd pochodząte dane bo zamierzałam podać swojemu dziecku
        ten właśnie lek ale majac takie inforację wolę nie ryzykować.A może mogłabyś
        polecić coś innego(Debridat nie pomaga)?
        Pozdrawiam.
        Agnieszka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka