zuzia1 11.01.05, 09:24 Bardzo proszę jeżeli ktoś posiada coordinax i moze go odstąpić proszę o kontakt na mejla e.kulak@teich.com.pl (nawet odpłatnie) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andziabc Re: coordinax 21.01.05, 14:53 Zuziu, jeśli jeszcze nie dostałaś zawiesinki to...... Ja też poszukuję Coordinaxu zawiesiny ale szanse są bardzo marne więc poradzono mi inne rozwiązanie bo nawet za granicą nie da się tego kupić a z importem docelowym mogą być kłopoty. Dostępne są cały czas tabletki Coordinax 5 i 10 mg i lekarz zapisał mi "rozważenie" tabletek na odpowiednie dawki, np. dla mojego maluszka zapakowali mi to w opłatki po 1,5 mg i rozpuszczam to w mleczku (robi się zawiesina) - podobno działa tak samo tylko trzeba znaleźć aptekę co Ci to zrobi bo nie każdy chce. Mam nadzieję, że narazie takie rozwiązanie pomoże zdrówku Twojego Maluszka (oraz innych Mam, które ten post przeczytają i skorzystają z mojego pomysłu, który pewnie nie jest bardzo nowatorski ale nie znalazłam jeszcze na forum o tym) Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
babcia_marysia Re: coordinax 24.01.05, 16:47 Coordinax został w Polsce wycofany.....kolezanka-farmaceu tka-pracuje w aptece i powiedziała mi że Coordinax nie został dopuszczony jako lek refundowany czy coś koło tego...nasze bliźniaki często mają taki odruch,że jak coś zjedzą odrobinke za dużo to zaraz im się ulewa a nawet wymiotują,po coordinaxie i przechodziło ,teraz gdy już zostało go troszeczke na dnie ,poprosiliśmy panią doktor o wypisanie leku i dostaliśmy całkiem inny lek...też chamuje reakcje żołądkowe...nazywa się DEBRIDAT...jest to proszek do sporządzania zawiesiny...ale jeszcze go nie stosowałyśmy u maluchów...po rozrobieniu trzeba go zurzyć w ciągu 4 tygodni i na recepte kosztuje 23 zł.....Coordinax był lepszy bo nie trzeba było go rozrabiać i miał ważność 5 lat Odpowiedz Link Zgłoś