cykorka1 30.05.08, 10:51 mam pytanie czy dziecko z goraczko moze na dwor wyjsc?ma2,5roczku,miala38stopi.byc moze od zabka bo wychodzi jej gorna5 i miala zadka kupke. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
coronella Re: z goraczko na dwor 30.05.08, 11:10 ja bym nie wyszła. Podejrzewam, że dziecko źle sie czuje, jest drazliwe, boli je głowa- jak to przy gorączce. A na dworzu gorąco, hałas i ostre słońce. Choćby z tego powodu zostałabym w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: z goraczko na dwor 30.05.08, 11:12 To zalezy,jak sie czuje corka. Jezzeli oprocz goraczki, nic jej nie dolega i ma dobry nastroj, to w cieniu mozesz z nia byc. Nie wolno tylko na duze slonce wychodzic, bo za cieplo wtedy. Odpowiedz Link Zgłoś
syla_77 Re: z goraczko na dwor 30.05.08, 13:19 Mi pediatra powiedział wręcz, że gorączka prędzej spadnie na dworze (no ale to dotyczy raczej chłodniejszych dni) i żeby się nie bać i wychodzić. Szczerze mówiąc ja podchodzę do tego sceptycznie i swoje dziecko wolałabym zostawić w domu, choćby z tego względu, że jest wtedy raczej osłabione i nie w głowie mu spacery... Odpowiedz Link Zgłoś
cykorka1 Re: z goraczko na dwor 30.05.08, 13:38 musze dodac bo zauwazylam u niej sporadyczne dreszcze i miala ze 3 drgawki i idziemy do lekarza bo zaniepokoilo to mnie Odpowiedz Link Zgłoś
mgoralska2 Re: z goraczko na dwor 30.05.08, 14:25 Dreszcze często pojawiają się przy gorączce, szczególnie gdy spada lub wzrasta. Moje dziecko jak jest chore to nad ranem często ma dreszcze, wtedy gorączka mu spada. Nie martw się. Odpowiedz Link Zgłoś
akos6 Re: z goraczko na dwor 30.05.08, 15:23 pisalas ze mala miala rzadka kupke przy temperaturze, to niekoniecznie musi byc zabkowanie... pediatra powiedziala ze jak zabki wychodza to moze byc lekko podwyzszona temperatura ale na pewno nie 38 stopni. moja corka miala podobne objawy i byl to wirus jelitowy- 2 dni i przeszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
syla_77 Re: z goraczko na dwor 30.05.08, 15:56 Przy gorączce rzadka kupka to nic dziwnego, zresztą dreszcze też. U mnie akurat jest na odwrót - pojawiają się, gdy gorączka rośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioras Re: z goraczko na dwor 30.05.08, 16:34 mi lekarz kategorycznie zabrania wychodzic na dwor przy takiej goraczce Odpowiedz Link Zgłoś
maga785 Re: z goraczko na dwor 30.05.08, 21:00 Nasz też kategorycznie zabrania wychodzenia na dwór.Wychodzimy jak minie doba bez gorączki! Odpowiedz Link Zgłoś