minutek1 20.09.03, 22:35 Czy ktoś może mi napisać czy kwasne kupy są zwiazane z alergią czy mogą być objawem czegoś innego?. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minutek1 Re: ph stolca czyli "kwaśne "kupy 28.09.03, 11:18 czy ktoś może ma jakieś informacje na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
martyka Re: ph stolca czyli "kwaśne "kupy 28.09.03, 11:39 Hej Minutek Tym razem ja ci odpowiem. Wiem na pewno , że Miłosz reaguje kwaśnymi kupami ( ma wtedy wyżarte pośladki i wokół odbytu )po zjedzeniu kalafiora i gruszki. Na resztę reaguje czerwoną szorska skórą na policzkach. A co się dzieje z Twoim dzieckiem ? Martyka Odpowiedz Link Zgłoś
minutek1 Re: ph stolca czyli "kwaśne "kupy do martyki 28.09.03, 16:10 byliśmy w klinice gastroenterologii,robili masę badań(oprócz powszechnie znanych z kewi i kału) mieliśmy w kierunku mukowiscydozy,testy na wchłanianie,usg,testy skórne itd.I nic nie wykazało to wszystko- na szczęscie!!!!,ale badań w kierunku grzybów Kasia nie miała.A problemy takie jak Ty opisujesz tylko,ze kwaśne kupy są po wszystkim,niezależnie od jedzonka,które jest i tak bardzo ubogie,bo mamy prawie wszystko zabronione.I dalej bez zmian.Po kreonie kupy były inne,faktycznie jeszcze luźniejsze,ale takie jakby to napisać "gładkie "w konsystencji(przetrawione),czasami kwasne ,a czasami tragicznie pachnące.Miałam taką nadziję ,ze po pobycie w takiej klinice coś w końcu sie rozjaśni,a tu dalej wielka niewiadoma.zapraszam na priva dorota.bronicka@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
fra_mauro Re: ph stolca czyli 'kwaśne 'kupy 28.09.03, 21:24 Dorotko, a ile miesiecy ma dzieciatko i czym jest karmione? Mialam ten sam problem ze swoim malym, karmiac go wylacznie piersia (do polowy 4 m-ca). Kupy byly kwasne, baaardzo luzne i juz. Nie pomogly moje kombinacje z dieta. Od chwili wprowadzenia mieszanek i zupek jarzynowych problem sie skonczyl. JAk to sie stalo,ze trafilas z dzieckiem do kliniki? Czy tylko problemem byly kupy czy cos jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
minutek1 Re: ph stolca czyli 'kwaśne 'kupy do fra_mauro 28.09.03, 21:58 Moja Kasia ma 14 miesięcy,jak była tylko na piersi to tez kupy były okresowo''"kwaśne'-ale to pachniało inaczej.Potem przez dwa miesięce był spokój (czas zupek ryżu ,kukurydzianych kaszek) a potem od momentu rozszerzania diaty kolejne problemy.ogólnie mówiac kwasne kupy ,luźne,sluz ,dwukrotnie pojawiły sie pasemka krwi(w międzyczasie omdlenie-do dzis niejasne,mimo wielu badań- kardiologiczne ,neurologiczne wykluczyły przyczynę).A teraz słabe pzybieranie na wadze,(ale jeszcze norma wiekowa) i dalej takie kupy. Odpowiedz Link Zgłoś