Dodaj do ulubionych

ph stolca czyli "kwaśne "kupy

20.09.03, 22:35
Czy ktoś może mi napisać czy kwasne kupy są zwiazane z alergią czy mogą być
objawem czegoś innego?.
Obserwuj wątek
    • minutek1 Re: ph stolca czyli "kwaśne "kupy 28.09.03, 11:18
      czy ktoś może ma jakieś informacje na ten temat?
      • martyka Re: ph stolca czyli "kwaśne "kupy 28.09.03, 11:39
        Hej Minutek
        Tym razem ja ci odpowiem. Wiem na pewno , że Miłosz reaguje kwaśnymi kupami (
        ma wtedy wyżarte pośladki i wokół odbytu )po zjedzeniu kalafiora i gruszki. Na
        resztę reaguje czerwoną szorska skórą na policzkach. A co się dzieje z Twoim
        dzieckiem ? Martyka
    • minutek1 Re: ph stolca czyli "kwaśne "kupy do martyki 28.09.03, 16:10
      byliśmy w klinice gastroenterologii,robili masę badań(oprócz powszechnie
      znanych z kewi i kału) mieliśmy w kierunku mukowiscydozy,testy na
      wchłanianie,usg,testy skórne itd.I nic nie wykazało to wszystko- na
      szczęscie!!!!,ale badań w kierunku grzybów Kasia nie miała.A problemy takie jak
      Ty opisujesz tylko,ze kwaśne kupy są po wszystkim,niezależnie od jedzonka,które
      jest i tak bardzo ubogie,bo mamy prawie wszystko zabronione.I dalej bez
      zmian.Po kreonie kupy były inne,faktycznie jeszcze luźniejsze,ale takie jakby
      to napisać "gładkie "w konsystencji(przetrawione),czasami kwasne ,a czasami
      tragicznie pachnące.Miałam taką nadziję ,ze po pobycie w takiej klinice coś w
      końcu sie rozjaśni,a tu dalej wielka niewiadoma.zapraszam na priva
      dorota.bronicka@wp.pl
      • fra_mauro Re: ph stolca czyli 'kwaśne 'kupy 28.09.03, 21:24
        Dorotko, a ile miesiecy ma dzieciatko i czym jest karmione? Mialam ten sam
        problem ze swoim malym, karmiac go wylacznie piersia (do polowy 4 m-ca). Kupy
        byly kwasne, baaardzo luzne i juz. Nie pomogly moje kombinacje z dieta. Od
        chwili wprowadzenia mieszanek i zupek jarzynowych problem sie skonczyl. JAk to
        sie stalo,ze trafilas z dzieckiem do kliniki? Czy tylko problemem byly kupy czy
        cos jeszcze?
        • minutek1 Re: ph stolca czyli 'kwaśne 'kupy do fra_mauro 28.09.03, 21:58
          Moja Kasia ma 14 miesięcy,jak była tylko na piersi to tez kupy były
          okresowo''"kwaśne'-ale to pachniało inaczej.Potem przez dwa miesięce był spokój
          (czas zupek ryżu ,kukurydzianych kaszek) a potem od momentu rozszerzania diaty
          kolejne problemy.ogólnie mówiac kwasne kupy ,luźne,sluz ,dwukrotnie pojawiły
          sie pasemka krwi(w międzyczasie omdlenie-do dzis niejasne,mimo wielu badań-
          kardiologiczne ,neurologiczne wykluczyły przyczynę).A teraz słabe pzybieranie
          na wadze,(ale jeszcze norma wiekowa) i dalej takie kupy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka