na4 23.09.03, 16:07 Będę szczepiła dziecko, zdobyłam maść emla ,żeby troszkę zmniejszyła ból. Niestety nie mam ulotki jak ją stosować ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jakel Re: Maść Emla - ak stosować 23.09.03, 16:27 Na każde ukłucie potrzebne jest pół tubki maści. Trzeba wycisnąć maść na właściwe miejsce, nie wolno rozsmarowywać i nakleić odpowiedni plaster (dołączany do maści). Trzeba to wykonać na godzinę przed szczepieniem. EJ Odpowiedz Link Zgłoś
azyjewska Re: Maść Emla - ak stosować 26.09.03, 17:52 Bardzo ważne jest to że nie wolno jej stosować u dziecka poniżej 3 miesiąca zycia.O mało brakowało a posmarowałabym nią swojego 6 tygodniowego synka. Na szczęście skonsultowałam to z moja siostrą farmaceutką która mi o tym powiedziała.I tak jak w liście poniżej do tubki dołączone są dwa plastry po pół tubki na każdy na 1h przed szczepieniem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
azyjewska Re: Maść Emla - ak stosować 26.09.03, 17:53 Nie wolno stosować jej poniżej 3 miesiąca zycia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
basha Re: Maść Emla - ak stosować 28.09.03, 21:38 Dziewczyny!!!! Nie trzeba wyciskać pół tubki na raz. To kompletna bzdura. Ja po pierwsze wytargowałam od farmaceutki 6 plastrów do jednej tubki i nałożyłam widoczną warstwę kremu, po czym zakleiłam. W każdym razie do pół tubki temu było daleko. Zero bólu, Majka nawet się nie skrzywiła. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś