Dodaj do ulubionych

Zwolnienie - W-F

24.12.10, 14:22
Proszę mi powiedzcie jak załatwić sobie zwolnienie cało roczne z w-f. Oprócz łapówek oczywiście. Jakiś ból można udawać ? Taki żeby nie wyszedł na rentgenie czy czymś ale dał zwolnienie, nienawidzę wf.
Obserwuj wątek
    • ciastko_kremik Re: Zwolnienie - W-F 24.12.10, 14:27
      W niektórych szkołach jak chodzisz na jakieś zajęcia dodatkowe sportowe (np. pływeasz, tańczysz czy coś takiego) to możesz przyniesć oświadczenie że chodzisz to może cię zwolnią... Moja koleżanka tak ma... Bo ona nie umie w nic grać a tańczy więc ma zwolnienie...

A jak nie to musiałabyś coś sobie zrobić... W sensie że złamać noge albo coś takiego...

I jeszcze nie wiem czy tak można ale może poprostu poproś mamę żeby ci napisała zwolnienie i napisz pismo do dyrekcji żebyś była nie klasyfikowana...

serceserceserce
      • szalony_chomik Udawaj że masz krwotok . 30.12.10, 11:57
        Znaczy jak nie chcesz nie musisz udawać.........
      • fineaszka Re: Zwolnienie - W-F 30.12.10, 12:10
        Idziesz to lekarza mówisz- 'Chciałabym zwolnienie z wf-u na cały rok'. U mnie tak po prostu można.

Ale wiesz, że potem możesz tego żałować, bolące kości itd. Ale to Twoja sprawa, człowiek uczy się na błędach.
    • jbzmierzch Re: Zwolnienie - W-F 24.12.10, 14:28
      Najpierw się zastanów, czy na rzecz tego, że tak bardzo nie lubisz wf-u, chcesz rezygnować z oceny na świadectwie.
      Ale jeśli tak bardo Ci zależy, to powiem Ci w jakiej sytuacji jestem ja.
      Mam uszkodzone kolano.Kontuzja.Dostałam skierowanie na prześwietlenie i dzięki temu do póki nie zrobię prześwietlenia siedzę na zwolnieniu.Tak od początku roku.
      Możesz mówić, że masz straszne bóle kręgosłupa przy bieganiu.
    • paulinusia4 Re: Zwolnienie - W-F 24.12.10, 14:39
      Jeśli masz zepsuty wzrok to możesz sobie też załatwić zwolnienie. A tak to chyba nie ma bata. W każdym razie nie próbuj sobie łamać nogi albo coś.
      • diamond_girl12 Re: Zwolnienie - W-F 24.12.10, 14:47
        Ja uważam, że nie powinnaś mówić mamie, że coś Cię boli itp., bo potem pójdziecie do lekarza i się wyda. wink
        Ja też nie lubię ćwiczyć, ale muszę. Całoroczne zwolnienie może Ci załatwić chyba tylko lekarz. Moja koleżanka miała coś z nogą i miała operację - nie ćwiczyła przez pół roku.

(nie próbuj celowo robić sobie krzywdy).
    • by_moonlight Re: Zwolnienie - W-F 24.12.10, 15:25
      Ja miałam zwolnienie ze względu na wzrok - nie wiem jakim cudem, ale ok. -.- Co mnie to obchodzi, ja gram dla przyjemności, a nie, kiedy ktoś mi każe. ^^ Jedna z moich koleżanek ma astmę, a inna problemy z głosem czy płucami - również są zwolnione. Musiałabyś mieć trwałą kontuzję żeby zwolnić się na cały rok. A najlepiej by było gdybyś miała znajomego lekarza. Jakaś prośba i już masz zwolnienie. wink
      • truskawkooowaa. . 24.12.10, 19:45
        nie rozkminiam Cię, kocham wf .serce ; ))

moja koleżanka ma zwolnienie, bo ma coś z nogami i nie może biegać . a tak to nie wiem.
        raczej jakieś złamanie/wybicie/skręcenie.
    • jane_ Re: Zwolnienie - W-F 24.12.10, 16:01
      ja mam taki przypadek, że bolą mnie stawy: nadgarstki, kolana i kostki szczególnie. i nikt nie może załapać, o co chodzi, więc wszyscy myślą, że kłamie i nic nie robią, tylko mnie faszerują tabletkami przeciwbólowymi.
      ale.
      rok temu byłam zwolniona z wfu jeden semestr, w tym roku mam zwolnienie z ćwiczeń wysiłkowych i biegów, a to większość zaliczeń, przez co nie robię wręcz nic.

może Cię to zainspiruje, choć kłamania nie popieram.
    • naomi. ₪ ø ||| ·o. 24.12.10, 16:09
      sama sobie podrabiaj podpisy , albo niech Ci koleżanki podrabiają.
      jak mi się nie chcę ćwiczyć , to tak robie.
      albo mów , pani/panu że Cię brzuch boli bo masz okres (ale to raz na miesiąc) tongue_out
    • kamila_1355 zacznijmy od tego,że... 24.12.10, 16:10
      idź do swojego lekarza. może nie będzie zwolnienia na cały(bo nie każdy ma takie szczęśćie jak ja!) to po kilka miesięcy tak. i nie musisz nic symulować. twój nauczyciel wuefu nie musi wiedzieć dlaczego ty je masz. ;d
    • michaelmontana Re: Zwolnienie - W-F 24.12.10, 16:18
      Poproś mame i idźcie razem do lekarza. On załatwi tongue_out
      Najlepiej jakiś znajomy
      • nesscullen a ja nie brałabym zwolnienia 24.12.10, 16:40
        a ja mam zwolnienie z wfu i wcale nie jestem zadowolona. nienawidzę tego przedmiotu, ale poza wfu nie ruszam się wcale i teraz jestem tak słaba fizycznie, że aż szkoda gadać. Nie brałabym na twoim miejcu zwolnienia.
        • cytrynkova Re: a ja nie brałabym zwolnienia 24.12.10, 16:54
          zgadzam się z tym. ja nie lubię wf'u oprócz gry w nogi i pływania ale już wolę ćwiczyć i być wyśmiewana niż potem nawet piłki nie móc odbić smile
    • mileyrose Re: Zwolnienie - W-F 24.12.10, 16:56
      Ja mam zwolnienie cało rocznebig_grin , ponieważ kiedyś jak biegaliśmy nie chciało mi się biegać oczywiście więc powiedzilam panu od wf ze mam trudności z oddychaniem i że mnie serce boli . i kazal mi iść do lekarza i poszłam zrobili jedno badanie oczywiscie nic strasznego tylko EKG i sie pytał mnie lekarz czy juz sie tak działo powiedzilam ze taksuspicious i dostalam zwolnienie cało roczne he i już nie ćwicze he więc mam luzy suspicious
    • tokio_hotel483 też 24.12.10, 17:02
      też nie nawidze WF ale co mam zrobić? rób tak jak ja:
      - bądź "nieaktywna" czyli gdy rzucają do cb piłkę (np. jak gracie w ręczną) szybko rzuć ją komuś innemu nawet z przeciwnej drużyny to wtedy z pewnością nikt do cb nie będzie rzucał
      (ja wtedy chodzę z jednego końca sali na drugi żeby nie było że nic nie robie)
    • aileen Re: Zwolnienie - W-F 24.12.10, 17:35
      u mnie zdiagnozowano reumatoidalne zapalenie stawów. i od ponad 2 lat nie mogą znaleźć przyczyny. ale roczne zwolnienie mam i to się liczy :d
      • deepthink Re: Zwolnienie - W-F 24.12.10, 17:55
        idź do lekarza rodzinnego i powiedz, że zemdlałaś na wf i już Cię nei chcą nauczyciele, żebyś ćwiczyła. u mnie dało rade;p
    • paaaty. Re: Zwolnienie - W-F 24.12.10, 18:07
      w moim przypadku się sprawdziło: mów szystkim wokoło, że palec Cię boli. następnie biegiem do pielęgniarki. pielęgniarka umieści paluszek w szynie i przynajmiej na jednen dzień wf masz z głowy. jeśli chcesz załtwić sobie zwolnienie na dłużej- idz do chirurga. pwiedz, 'jak bardzo ciepisz.'
      nawet jeśli prześwielnenie nic nie wykaże, palec zawsze może Cie boleć. doktor pewnie wymyśli Ci jakieś niezidentyfikowane schorzenie i przez kilka tyg. bedziesz musiała stosować się do jego zaleceń. suspicious
    • loveash Ja miałam na dlugo... 24.12.10, 20:15
      Bo złapałam krztuśca. Zwolnienie było od maja do końca roku szkolnego, ale ta choroba trwa znacznie dłużej. Nie jest przyjemna. Ciągle kaszlesz, nie możesz złapać oddechu. A jeśli już weźmiesz, to podrażni on gardło i znowu napad kaszlu. Tak w kółko. Jeśli ty zachorujesz, to osoby starsze w twoim otoczeniu, mają baaardzo duże szanse na zarażenie się.
      Albo złam sobie coś.
    • marsjanka115 x__x 24.12.10, 20:16
      astma - albo coś z sercem.
      powiedz że po wysiłku nie możesz złapać oddechu albo nie łatwo przychodzi Ci to bądź kłuje Cię serce .
    • kiwi Re: Zwolnienie - W-F 24.12.10, 22:52
      idź do swojego lekarza, powiedz, że chcesz zwolnienie i już. albo będziesz miała szczęście i będzie ci dawał takie zwolnienie każdego miesiąca (bo tylko lekarz - specjalista może wystawić zwolnienie całoroczne) albo pecha i będziesz musiała mu za to płacić.

a jak wuefista będzie się pytał czemu masz to zwolnienie to powiedz, że nie musi wiedzieć z jakiego powodu (bo nie musi)
    • elusha_21 Re: Zwolnienie - W-F 24.12.10, 22:57
      O kurdee , ja uwielbiam w-f .: D
      No to możesz podrobic podpis przecież xD
      Ale ja bym na twoim miejscu cwiczyła i tak później będziesz musiała cwiczyc.;p
    • slodkiporanek Re: Zwolnienie - W-F 25.12.10, 13:23
      Kłamstwo zawsze wyjdzie na jaw.
      Będziesz się potem bała przez cały rok, bo przecież rodzice będą chcieli wyleczyć "dolegliwość".
      WF nie jest zły. Nawet jak się ma straszną nauczycielkę.
    • paatka_01 Re: Zwolnienie - W-F 29.12.10, 21:09
      nie mam pojęcia.. ale ja też nienawidze wf-u ..i przeważnie sobie sama piszę zwolnienie np. z powodu choroby.. xd i zawsze działa big_grin
    • yorks Re: Zwolnienie - W-F 30.12.10, 11:52
      to znaczy tak np. jak masz alergie to lekarka ci da nawet na II semestry a tak to nie wiem jaką chrobe byś musiała udawać
    • zmierzchowka Re: Zwolnienie - W-F 30.12.10, 11:57
      musisz isc do lekarza aby wystawil zaswiadczenie potem pokazujesz je wychowawcy od wf i chyba potem jakies zaswiadczenia beda nie wiem dokladnie ale to bardzo skomplikowana sprawa
      dr. Zanetka Leta
    • wampirzyca1995 Re: Zwolnienie - W-F 30.12.10, 12:20
      Hmm..powiem Ci że udawanie za bardzo nie pomoże, a specjalne złamanie sobie czegoś to dla mnie idiotyzm. Ja też nie lubię WeFu, ale może postaraj się dostrzec w tej lekcji choć odrobinę plusówwinkI błagam nie łam sobie niczego!serce
    • dominikax3 Re: Zwolnienie - W-F 02.01.11, 21:26
      ćwicz na w-fie bo będzie słaba i gruba, w-f jest ważny!
    • selenka65 Re: Zwolnienie - W-F 03.01.11, 09:44
      już ci dziewczyny kilkanaście sposobów podały ja mam jeden moja mama kiedyś tez nie chciała ćwiczyć więc powiedziała pani od wf, że ja tak bardzo kłuje czy tam boli i ta zamiast się spytać mojej mamy czy ma cos tam od lekarza to pozwoliła jej nie ćwiczyć przez parawie cały rok tylko, że jak jej matka(mojej mamy)przyszła n akoniec roku to przeczytała na świadectwie iż jej c órka miała zwolnienie.
    • monik4 Re: Zwolnienie - W-F 03.01.11, 11:12
      zalatw se zwolnienie lekarskie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka