taleksander 11.09.08, 17:20 Choroba u dziecka rozpoczęła się katarem i kaszlem, bez gorączki. Katar i kaszel zanikają, ale pojawiło się 38,5 stopnia temp. To dobrze, czy źle? Zdrowieje czy raczej odwrotnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kol.3 Re: Gorączka na koniec choroby? 11.09.08, 17:28 Nie zdrowieje. Konieczna wizyta u lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
kudlata.pl Re: Gorączka na koniec choroby? 11.09.08, 17:31 Najprawdopodobniej doszło do nadkazenia i z infekcji wirusowej zrobiłą się bakteryjna. Do lekarza koniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: oj, raczej nie. 12.09.08, 15:50 skoro pojawila sie goraczka, musisz isc z dzieckiem do lekarza. zreszta nawet jesli dziecko ma katar i kaszle, to mimo wszystko powinien zbadac je lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
taleksander Re: oj, raczej nie. 12.09.08, 21:09 Zbadał i wcześniej i dziś. Zdrowieje Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: oj, raczej nie. 12.09.08, 21:15 hmm..w sumie tak..bo gorączka to reakcja obronna organizmu..ale w takim razie z czym organizm walczy jeżeli zdrowieje? Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Gorączka na koniec choroby? 13.09.08, 06:59 Może zapalenie płuc się rozwinęło? Odpowiedz Link Zgłoś
beatar9 do taleksander 13.09.08, 14:52 witam,nie jesteście sami...mój synek walczy z katarem dwa tygodnie,to infekcja wirusowa potwierdzona badaniem krwi i moczu-nie ma stanu zapalnego bakteryjnego,morfologia ok.mocz idealnycrp- ujemne,ob ujemne,nie dostał abtybiotyku,dwa dni temu miał temp.38,8 zalecenie było podawać ibufen stosownie do wagi i wieku przez kolejne 2-3dni,rutinacea,clemastinum gdy pojawia się kaszel.....mało tego...co mnie dziś zszokowało-rano nie dał rady wstać z łóżka-miał ból łydek,pojawiła się lekka wysypka na plecach i klatce piersiowej-oczywiście natychmiast telefon do lekarza...co usłyszałam-to ostra infekcja wirusowa z objawami podobnymi do grypopochodnych i nawet gdybym pojechała z nim do szpitala to tam mnie nie przyjmą bo to "tylko"jakiś paskudny wirus;dla upewnienia się czy to wirus czy bakteria zróbcie podstawowe badania oraz crp i będzie czarno na białym co to za choróbsko,pozdrawiam i zdrówka p.s.dwa dni temu gdy już wątpiłam,że bez antybiotyku przejdzie lekarz upierał się że to wirusówka...jednak zanim odebrałam wyniki wypisał mi receptę na zinnat,którą musiałabym wykupić i podać lek dziecku gdyby crp wyszło podwyższone-recepta jest już w koszu) Odpowiedz Link Zgłoś