Dodaj do ulubionych

3 migdał gdzie go wyciąć w Warszawie???

14.10.03, 20:09
który szpital możecie polecić w Warszawie
na Niekłańskiej, Marszałkowskiej 24 czy w Dziekanowie Leśnym

bardzo proszę o pomoc, nie mam dobrych wspomnień z mojego jedynego pobytu z
dzieckiem w szpitalu zakaźnym na Siennej

chciałabym Adasiowi oszczędzić traumy

pozdrawiam i czekam
mama Adasia i Jagody
Obserwuj wątek
    • magdat3 Re: 3 migdał gdzie go wyciąć w Warszawie??? 14.10.03, 21:35
      Pozdrawiam
      Ja też mam ten problem Marszałkowska 24 czy też Centrum Zdrowia Dziecka w
      Międzylesiu???
      Magda mama Agatki
      • joannawg Re: 3 migdał gdzie go wyciąć w Warszawie??? 15.10.03, 08:46
        w CZD powiedziano mi że nie mają oddziału laryngologicznego i tego nie robią
        wiesz coś więcej na ten temat?
        może wykonują to ambulatoryjnie bo wiem że nie trzeba leżeć 3 dni w szpitalu
        ja właśnie nie chcę aby Adaś gdziekolwiek zostawał dłużej niż to konieczne
        Joanna
        • katarka Re: 3 migdał gdzie go wyciąć w Warszawie??? 15.10.03, 14:27
          Moja kolezanka wycinala synowi w szpitalu w Dziekanowie i chwalila. Mozna
          zrobic panstwowo - wtedy sie czeka ok. miesiaca-dwoch na termin lub prywatnie -
          termin na nastepny tydzien. Wyszli chyba nastepnego dnia, jakby ktos chcial to
          prywatnie moge wyslac szczegoly.
          • joannawg Re: 3 migdał gdzie go wyciąć w Warszawie??? 15.10.03, 17:35
            proszę w takim razie o szczegóły
            • basiaurban Re: 3 migdał gdzie go wyciąć w Warszawie??? 15.10.03, 22:14
              Prywatnie to można zrobić np. w klinice "Krajmed", która mieści się
              niedaleko "Landu" na Wałbrzyskiej. Ok. 1.5 roku temu kosztował taki zabieg coś
              koło 3500zł. Wracasz do domku tego samego dnia. Moja Mała miała zabieg na
              Niekłańskiej. A Instytut Patologii Słuchu (chyba tak to się nazywa) na Pl.
              Trzech Krzyży? - słyszałam, że jest godny polecenia. Zresztą, temat 3-go
              migdałka był już tyle razy wałkowany na tym forum, może wrzuć w wyszukiwarkę...

Basia
            • katarka Re: 3 migdał gdzie go wyciąć w Warszawie??? 21.10.03, 22:50
              Z pewnym opoznieniem ale podaje. Do Dziekanowa mozna sie zglaszac ze
              skierowaniem na zabieg od pediatry - wtedy umawia sie na termin. Dziecko musi
              byc calkowicie zdrowe (tzn bez kataru, nie zaraz po antybiotyku - wazne przy
              narkozie). O samym zabiegu kilka zaprzyjaznionych mam wyrazalo sie pozytywnie -
              jako o drobnym zabiegu sprawnie przeprowadzonym. "Obsluga" tez bardzo mila,
              kolorowe sale. Mozna zostac w nocy przy lozku dziecka lub nocowac w "hoteliku"
              dla rodzicow ktory jest tuz przy Szpitalu i w razie czego pielegniarka moze w
              nocy wezwac rodzica, gdyby byl jakis problem. Jesli robi sie zabieg panstwowo -
              idzie sie do szpitala na 3 dni. Pierwszego badania przedoperacyjne, drugiego
              zabieg i obserwacja, trzeciego do domu, mozna tez wyjsc tego samego dnia na
              wlasna prosbe. Prywatnie mozna to zrobic ambulatoryjnie, czyli wyjsc tego
              samego dnia do domu. narkoza - w zaleznosci od dziecka ogolna, ale w tym samym
              czasie robili chlopcu ktory sie nie bal a mial jakies przeciwskazania do
              narkozy w znieczuleniu miejscowym i tez nie bylo problemu. Ogolnie z wszystkich
              znajomych tam robiacych wszyscy polecaja to miejsce.
    • anka_trunc Re: 3 migdał gdzie go wyciąć w Warszawie??? 16.10.03, 08:55
      Wycinałam w Kajetanach szczegóły: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=577&w=8372732&a=8412430
    • joannawg dzięki 16.10.03, 14:07
      żeby wyciąć migdał w Kajetanach trzeba być oczywiście pacjentem Instytutu
      miałam do wyboru dwie możliwości albo poradnia foniatryczna w Kajetanach -
      termin wizyty 30 stycznia 2004 albo poradnia otolaryngologiczna w Instytucie
      Fizjologii i Patologii Słuchu najbliższy termin nawet nie tak odległy bo 17
      listopad, dzięki za pomoc

faktycznie dużo informacji zdobyłam w archiwum forum

pozdrawiam
      Joanna
      • emonika.25 Re: dzięki 22.10.03, 13:12
        W Warszawie jest kilka miejsc, gdzie można wyciąć trzeci migdał. Oddziały
        Laryngologii Dziecięcj są w szpitalu w Dziekanowie, na Niekłańskiej i
        Marszałkowskiej, dodatkowo takie operacje wykonywane są w Instytucie Fizjologii
        I patologii Słuchu (obecnie w Kajetanach). Zabieg jest wykonywany w
        znieczuleniu ogólnym. Osobiście odradzałabym zabieranie dziecka do domu w dniu
        operacji, wyjątkowo zdarzają sie krwawienia a wtedy dobrze gdy pomoc jest
        blisko.
        • joannawg Re: dzięki 23.10.03, 12:53
          tak wiem gdzie, ja chciałam wiedzieć gdzie najlepiej
          gdzie są dobre warunki w ogóle, dobra opieka po prostu gdzie traktuje się
          małego pacjenta i jego rodziców z godnością i szacunkiem

no i gdzie bez problemu rodzic może zostać z dzieckiem również w przyzwoitych
          warunkach a nie koczować koło niego na krześle

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka