zebra12 27.10.08, 10:28 Moja prawie dwuletnia córka od jakiegoś czasu ma rano widoczne worki pod oczami. Nie mam pojęcia z czego to moze być. Alergia to raczej nie jest, bo nie ma innych objawów. Więc co? Robaków w kale nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ulawes Re: Worki pod oczami po przebudzeniu 27.10.08, 14:24 Może to coś z nerkami? Odpowiedz Link Zgłoś
julamimi Re: Worki pod oczami po przebudzeniu 27.10.08, 15:26 zebra12 napisała: > nie jest, bo nie ma innych objawów. Więc co? Robaków w kale nie > widzę. Zobaczyc robaki w kale - bezcenne Sorki, troszke mi sie na glupawke zebralo, a tak powaznie - nie szukaj robakow w kale 'na oko'. Jak jest totalna mega-owsica, to masz szanse zlapac owsika w kupie, jak owsica jest mala/umiarkowana, to szansa zobaczenia obcego odpowiednio maleje. Ze o innych obcych poza owsikami nie wspomne. Ja przy swoich dzieciakach polegam na badaniu kalu w dobrym (!) labie , ale przede wszystkim na caloksztalcie objawow. Li-tylko podkrazone oczy to troche za malo, zeby strzelac w robaki. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Worki pod oczami po przebudzeniu 27.10.08, 16:31 Zebra a może ona się nie wysypia, niedawno pisałaś na MD bodajże wątek, że Ci harce w nocy wyprawia. A w kwestii robaków absolutnie zgadzam się z Julamimi. Ma dziecko jeszcze jakieś nienormalne objawy?, bo po samych sińcach nie odważyłabym się nawet gdybać co to może być poza niedospaniem... Odpowiedz Link Zgłoś
kocio-kocio Re: Worki pod oczami po przebudzeniu 27.10.08, 17:27 A nie ma duszno w sypialni? Ja mam zawsze wory pod oczami, jak mi ktoś okno zamknie na noc. Odpowiedz Link Zgłoś
zebra12 Duszno nie ma 28.10.08, 05:57 Okno na noc mają zamknięte, ale duchoty nie ma, bo mam stare okna i są bardzo nieszczelne. A kaloryferów w ogóle nie włączam. Temperatura więc bywa około 16-17 stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
gajmal Re: Duszno nie ma 28.10.08, 08:28 Sprawdź nerki, tzn. zrób przynajmniej badanie ogólne moczu Odpowiedz Link Zgłoś
asik_w Julamimi 28.10.08, 10:28 Moglabys dac na miary na to labolatorium? Bede wdzieczna Odpowiedz Link Zgłoś
julamimi lab w Wwie 28.10.08, 12:04 niezmiennie dr Kamirska z Warszawy zdaje się, ze można jakoś bezpośrednio do niej (forum Alergie), ja oddaję do Vega-Medica na Szymczaka k/Kasprzaka, oni też zawożą do niej pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
rybalon1 Re: lab w Wwie 28.10.08, 14:56 moj syn tak ostatnio miał jak zaprzestałam podawac zyrtec p/alergicznie ( wydawało mi sie , że juz nic nie kitnie i ze młody nie bedzie juz kichał hehehehe chyba ma alergie na kurz ( w przedszkolu są wykładziny ). jednym z objawów były właśnie worki pod oczami szczególnie widoczne rano - takie podkrązone oczy. jak wróciłam do podawania zyrtecu to przeszło po 2 dniach. Więc jak widac moze to byc objaw alergii zreszta mówił mi to kiedys dobry pediatra. Odpowiedz Link Zgłoś
asik_w Re: lab w Wwie 28.10.08, 21:48 Dziekuje, sprawdzalam na stronce mozna zawiezc bezposrednio do labolatorium a wiec zbieramy probki i szukamy. Odpowiedz Link Zgłoś