anekka28 09.12.08, 09:13 Witam, pediatra poleciła mi nowy probiotyk, ponoć rewelacyjnie działa na kolki - nazywa się BioGaia, czy któraś z Was go stosowała i z jakim skutkiem? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
neskulka Re: Probiotyk BioGaia - czy ktoś stosował ? 09.12.08, 09:47 Ja stosowałam, ale nie na kolki, tylko tak profilaktycznie- pediatra mi zalecił, więc jak na kolki działa nie wiem ale na pewno jest wygodny w podawaniu bo to kropelki Odpowiedz Link Zgłoś
mama.czarka Re: Probiotyk BioGaia - czy ktoś stosował ? 09.12.08, 17:11 Co jeszcze daje podawanie tego nowoczesnego probiotyku? Czy jego działanie sprawdza się w praktyce? Odpowiedz Link Zgłoś
kawusia111 Re: Probiotyk BioGaia - czy ktoś stosował ? 09.12.08, 18:56 mój pediatra zalecił podawanie Biogai ale nie na kolki tylko po to aby usprawnić pracę przewodu pokarmowego. Moja córka miała problem z kupkamiale probiotyk nam nie pomógł więc odstawiliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
evettes Re: Probiotyk BioGaia - czy ktoś stosował ? 15.12.08, 12:47 My stosujemy od tygodnia,pediatra nam polecila na zaparcia, ale cos na razie sie nie sprawdza.Chyba wyprobuje Trilac lub Dicoflor, ktore na tym forum sa polecane. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
anekka28 Re: Probiotyk BioGaia - czy ktoś stosował ? 15.12.08, 15:13 ja dziś kupiłam, zobaczę, czy coś mojej dzidzi pomogą - my z kolei zmagamy się z kolką, po Dicoflorze zaprcia minęły, mam nadzieję, że Twojej dzidzi też ten probiotyk pomoże - mogę go także polecić. Odpowiedz Link Zgłoś
akinom22 Re: Probiotyk BioGaia - czy ktoś stosował ? 15.12.08, 21:00 Stosowaliśmy na problemy z brzuszkiem przez miesiąc. Na brzuszek faktycznie pomogły, ale okazało się, że są powodem strasznych wzdęć (na ulotce jest napisane, że w nielicznych wypadków może powodować wzdęcia). Dlatedo musieliśmy zrezygnować. Gdyby nie wzdęcia to powiedziałabym, że świetny. Odpowiedz Link Zgłoś
w_isienka Re: Probiotyk BioGaia - czy ktoś stosował ? 15.12.08, 21:49 ja próbowałam, ale nie na kolki. Wolę Dicoflor 30, ale musisz sama wypraktykować, bo znam gro osób, które biogai'ę sobie bardzo chwalą. Odpowiedz Link Zgłoś