aaa2006 13.12.08, 10:46 jakie wit podajecie maluchom ? i ile? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matylda07_2007 Re: jakie wit podajecie maluchom ? i ile? 13.12.08, 12:39 Ja zrobiłam Młodej badania niedawno. Okazało się, że są idealne (zjada absolutnie wszystko), więc nie podaję Jej nic oprócz wit.c w okresie jesienno-ziowym. Odpowiedz Link Zgłoś
k1234561 Re: nie podaję witamin. 14.12.08, 06:00 Ja też od pewnego czasu nie podaję witamin.Ale podawałam,owszem,do czasu jak poczytałam sobie w necie,że to sama chemia,sztucznie wyprodukowane i powinno podawać się je dzieciom/osobom,mającym bardzo ubogą dietę lub przy konkretnych schorzeniach. Tak więc jeśli Twoje dziecko je wszystko lub prawie wszystko,w tym warzywa i owoce,to moim skromnym zdaniem,po co faszerować dzieciaka dodatkową chemią.Nie wiem w jakim wieku jest ten Twój maluch,ale może dla spokoju sumienia spróbuj podawać tran.Same zalety no i jest naturalny,a nie wytworzony syntetycznie.Ma wit.A,D,E i kwasy omega tak bardzo potrzebne dla prawidłowego funkcjonowania mózgu. Pozdrawiam Anika Odpowiedz Link Zgłoś