Dodaj do ulubionych

naturalna bomba witaminowa

19.02.09, 22:19
odkryłam ostatnio takie cudo-pierzga na miodzie. Czyli przetrawiony przez pszczoły pyłek kwiatowy rozpuszczony w w miodzie dla poprawy smaku.

Ponoc swietne własniwości regenerjace i wzmiacniające dzieciaki po infekcjach. za krótko stosuję u dziecka, zeby mówić o efektach, ale puszczam niusa o alternatywie dla sztucznych suplementów diety.
Obserwuj wątek
    • annamarta6 Re: naturalna bomba witaminowa 20.02.09, 08:39
      dzieki za niusa
      a skąd to zdobyć?
      • b-w-w Re: naturalna bomba witaminowa 20.02.09, 09:29
        ja tez dziekuje .... ju poszperalam troche i wiem juz ze jest to niesamowity
        "miodek"

tylko czy ja to kupie w jakims markecie czy sklepie np w Krakowie??
        • alfa36 Re: naturalna bomba witaminowa 20.02.09, 11:44
          Mam pierzgę, kupilam w zeszlym roku w ciechocinku (sprzedawali miosy w sanatorium), ale zupelnie nie wiem, jak to przyrządzać. Podejrzewam, ze pioerzgę można kupić u pszczelarzy.
          Może ktos podpowie, jak to przyrządzić? Moje dziecko nie wypija miodu z plywającym czymś tam (nie ruszy wody z miodem nawet jak w srodku kawwalek cytryny widać).
          • b-w-w Re: naturalna bomba witaminowa 20.02.09, 12:49
            ja znalazlam to:
            Sposób użycia: zapobiegawczo 1 łyżeczka pierzgi w miodzie rozpuszczona w 1/2 szklanki wody na czczo, uderzeniowo 3 takie porcje przed jedzeniem, dla dzieci połowa porcji.

sklepnatura.com.pl/product_info.php?products_id=518&osCsid=b8392a67c4989a1f89c725b09f2cef6d
            • molla7 Re: naturalna bomba witaminowa 20.02.09, 13:24
              kupiłam to na kiermaszu od pszczelarza, który mi to zarekomendował.
              Młoda nie lubi miodu, na pierzgę tez się skrzywiła, chociaż dla mnie to jest smaczne-słodki smak miodu jest złamany takim orzechowym posmakiem z nutką delikatnej goryczy. Daję rozpuszczone w napojach, polewam owsiankę i kaszę mannę, czyli klasycznie przemycamsmile
              • b-w-w Re: naturalna bomba witaminowa 20.02.09, 13:33
                ja juz u nas znalazlam Okregowa Spoldzielnie Pszczelarska - maz ma kupic
                sloiczek 400 g za 25 zl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka