Dodaj do ulubionych

wiotkosc krtani

23.02.09, 14:04
czy ktoras z mam miala podobny problem? u mojegoo 3 miesiecznego synka ujawnil
sie stridor okolo 3 tygodnia.do tej pory nie mial zadnych badan tylko zwykla
wizyte u laryngologa.podczas oddychania zapada mu sie klatka piersiowa tworzac
lekkie wglebienie w okolicy mostka co mnie niepokoi.podzielcie sie swoimi
doswiadczeniami
Obserwuj wątek
    • mamciulka-nikulka Re: wiotkosc krtani 23.02.09, 20:34
      Mój też miał wiotką krtań, nie leczoną w żaden sposób, przechodzi samo. Młody
      ulewał nagminnie, minęło dopiero jak z pozycji leżącej przeszedł w stojącą czyli
      około11 miesiąca.
      • kristii Re: wiotkosc krtani 24.02.09, 10:06
        U mojej córeczki wiotką krtań zdiagnozowano dopiero , gdy miała 1,5 rokusad
        Lekarze lekceważyli moje obawy i odsyłali z kwitkiem.Jeździłam z małą po różnych
        poradniach.Teram ma 2 latka 10 miesięcy i okazało się,że wiotkość nie minęła,nie
        ma poprawy,do tego krtań opada i potrzebna jest operacjasad Termin mamy na maj w
        Instytucie Matki i Dziecka.
        • piccolamamma Re: wiotkosc krtani 24.02.09, 10:24
          lekarze twierdza ze wiotkosci sie z reguly nie leczy chyba ze w przypadku gdy
          dziecko w wieku okolo 1,5 roku ciagle ma ten problem.w jaki spospob
          zdiagnozowano to u twojej corki kristii?ja zastanawiam sie nad badaniem
          fiberoskopii a potem ewentualnie bardziej dokladnym w znieczuleniu ogolnym.chce
          sie jednak z tym wstrzymac i nie narazac 3 miesiecznego dziecka na takie
          badania..w kazda strone jest ryzyko bo zawsze moze sie okazac ze to jakas inna
          choroba a bez badan nikt na 100% nie zdiagnozuje
          • kristii Re: wiotkosc krtani 24.02.09, 13:18
            Córcia była badana przez laryngologa,któremu krtań się nie spodobała.Skierował
            nas do foniatry na fieberoskopię.Wtedy już nie było wątpliwości.W tym roku
            badali ją chirurdzy w Instytucie Matki i Dziecka i zakwalifikowali ją do operacji.
            • matiuszka Re: wiotkosc krtani 24.02.09, 20:29
              Dziewczyny, napiszcie proszę w jakich sytuacjach pojawia się u
              Waszych dzieci stridor. I co ma wspólnego wiotkość krtani z
              ulewaniem? U mojego dziecka stridor występuje tylko przy zasypianiu,
              kiedy trzyma w buzi pierś. Potem śpi już spokojnie. A ulewał dość
              mocno od urodzenia i zastanawiam się nad przyczyną.
              • piccolamamma Re: wiotkosc krtani 25.02.09, 13:11
                moj maly caly czas charcze czasem silniej czasem slabiej,troche zalezy to od
                pozycji.wieczorem czesto przeradza sie to w dziwne pianie,najmniej slychac jak
                lezy na brzuszku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka