Dodaj do ulubionych

prosze polecic dobry inhalator.szczegolnie

27.04.09, 20:57
nadajacy sie na katar i na problemy gornych drog oddechowych..dzieki z gory za
odpowiedzi.oczywiscie dla dziecka
Obserwuj wątek
    • malwi_31 Re: prosze polecic dobry inhalator.szczegolnie 27.04.09, 22:40
      Polecam taki: www.novamed.pl/nowosc-inhalator-medel-shape
      ja jestem zadowolona. Nadaje się dla całej rodziny w zestawie są 3
      maski. Używam dla dziecka rocznego właśnie kiedy ma katar
      • luna333 Re: prosze polecic dobry inhalator.szczegolnie 28.04.09, 09:45
        ja też mam tej firmy tylko mebby nebulbaby - mój synek lubi tego
        pingwinka i bez problemu daje się nebulizować
        www.novamed.pl/inhalator-mebby-nebulbaby
        • lawikas Re: prosze polecic dobry inhalator.szczegolnie 17.05.09, 11:21
          Bardzo fajnym inhalatorem jest ten
          www.medbox.pl/beurer-inhalator-ultradzwiekowy-p-206.html
          uzywam go i nie ma problemów.
          • misiuki Re: prosze polecic dobry inhalator.szczegolnie 19.06.09, 11:46
            Dobre inhalatory ma firma medbox.pl sprawdz tam.
        • jopi2 Re: prosze polecic dobry inhalator.szczegolnie 15.07.09, 20:11
          Podpisuje się smile
          My też mamy pingwinka i na "giluny" jesienno-zimowe jest super smile
    • gosiakd1 Re: prosze polecic dobry inhalator.szczegolnie 28.04.09, 11:28
      Ja kupiłam ten
      allegro.pl/item611505984_cichy_inhalator_nebulizator_emed_a600_kurier.html
      Dziecko uzywa go od kilku dni. Uważam, że sprawuje sie bardzo dobrze
      no i nie jest za drogi.
    • agik82 Re: prosze polecic dobry inhalator.szczegolnie 30.04.09, 19:28
      nie wiem czy to jeszcze aktualne, ale polecam ten
      allegro.pl/item615942330_doskonaly_inhalator_omron_compair_ne_c28_e_gw_fv.html
      używany codziennie od kilku mies. przez 2 dzieci
    • kaor Re: prosze polecic dobry inhalator.szczegolnie 30.04.09, 19:38
      jak już masz kupować inhalator to tylko ultradzwiękowy!! w szpitalach nie
      używają inhalatorów tłokowych ani żadnych innych i inhalują dzieci zakatarzone i
      chore na gorne drogi oddechowe tylko takimi !!
      ja mam osobiście tej firmy tylko starszy model i naprawdę polecam bo
      przynajmniej widać parę którą można zmniejszać albo zwiękaszać...
      www.allegro.pl/item620603768_inhalator_ultradzwiekowy_flaem_nuova_universal.htmlkasia
      • kaor Re: prosze polecic dobry inhalator.szczegolnie 30.04.09, 19:40
        oj wkleiło mi się moje imię nie tu gdzie potrzeba oto prawidłowy link
        www.allegro.pl/item620603768_inhalator_ultradzwiekowy_flaem_nuova_universal.html
        Kasia
      • dorotamakota1 Re: prosze polecic dobry inhalator.szczegolnie 17.05.09, 14:30
        kaor napisała:

> jak już masz kupować inhalator to tylko ultradzwiękowy!! w szpitalach nie
        > używają inhalatorów tłokowych ani żadnych innych i inhalują dzieci zakatarzone
        > i
        > chore na gorne drogi oddechowe tylko takimi !!

Raczej odwrotniewink
        W ultradźwiękowym niestety nie możesz robić inhalacji lekami takimi jak Pulmicort.
        W mojej okolicy w szpitalach mają tylko tłokowewink.
      • dejw900 Re: prosze polecic dobry inhalator.szczegolnie 08.07.09, 15:02
        Dobry inhalator to szerokie pojecie.. ALe wiem co napewno jest
        sparwdzone i gdzi emozesz kupic. Zobacz na www.medbox.pl/
        to rzetelna firma.
    • to.m.a.sz Re: prosze polecic dobry inhalator.szczegolnie 14.07.09, 22:04
      inhalatorem o bardzo dobrych parametrach jest medel pro - inhalacje z jego użyciem sa bardzo szybkie ok. 0,55 ml/ min. Sprawdz inne inhalatory jaka maja szybkosc inhalacji. W przypadku dziecka wazny jest tez dlugi przewód powietrzny 2 metry - latwiej bedzie Ci inhalowac dziecko, zwlaszcza jak jest ruchliwe wink
    • blogimoje Re: prosze polecic dobry inhalator.szczegolnie 11.03.16, 11:47
      Ja mogę z całym przekonianiem polecić inhalatory Diagnostic - bardzo porządna sprawa.
      • jolan81 Re: prosze polecic dobry inhalator.szczegolnie 20.03.16, 13:46
        Myślę, że z poszukiwań możesz wykluczyć produkty Rossmax bo nie są zbyt trwałe i niestety chińska produkcja się nie obroni. Wybieraj czytając dokładnie miejsce produkcji, tam gdzie znajdziesz opis np. swiss design zachowaj czujność. Niestety dla większości firm to marketing jest kluczowy i ilość sprzedanych sztuk a nie dobro pacjentów. Pozdrawiam i powodzenia
    • kasia49mx Re: prosze polecic dobry inhalator.szczegolnie 31.08.16, 12:25
      Moim zdaniem jedyny naprawdę dobry inhalator dla dziecka to Med 2000 cx. Sprzęt bardzo solidny - w pełni włoskiej produkcji (nie posiada żadnych chińskich elementów), dla tego sprzedawany jest zawsze w połączeniu z zestawem Andy Flow - produkt znany i ceniony na całym świecie z dwóch przyczyn:
      1. Można kontrolować miejsce inhalacji (konkretną część dróg oddechowych).
      2. Istnieje możliwość zmiany prędkości inhalacji, w zależności od potrzeby.
      Ciekawe informacje można znaleźć tu: medyczny-rzeszow.pl/p/145/617/inhalator-nebulizator-med2000-cx-inhalatory-urzadzenia-inhalatory-oraz-akcesoria.html oraz tu: medyczny-rzeszow.pl/p/146/620/zestaw-do-inhalacji-andy-flow-inhalator-rozpylacz--akcesoria-nebulizatory-maski-filtry-ustniki-inhalatory-oraz-akcesoria.html
      • joanna-84 Re: prosze polecic dobry inhalator.szczegolnie 14.09.16, 19:49
        potwierdzam, sama posiadam ten i inhalator i jestem bardzo zadowolona
    • malerz555 Re: prosze polecic dobry inhalator.szczegolnie 27.01.17, 15:24
      Szukającym inhalatora dla najmłodszych użytkowników to już od dawna polecam Baby Sanity. Odkryłam tego króliczka przez znajomą pediatrę i to był dobry wybór. Dziecka się tutaj nie męczy inhalacją, przez co maluch nie ma złych doświadczeń i nie zraża się do takiego podawania leku, które jest wg wielu lekarzy najlepszym – bezpiecznym i efektywnym.
    • pietrzyk87k Re: prosze polecic dobry inhalator.szczegolnie 03.02.17, 09:35
      Fajny komplet kupiliśmy od marki Sanity - Baby Sanity. Polska firma, w zestawie torba w kształcie króliczka, smoczek, maseczki, filtry, niczego nie brakowało. Można było od razu praktycznie podłączyć sprzęt i zacząć używać. Gwarancję mam tutaj na 3 lata i jak na razie nie musiałem niczego reklamować. Działa szybko, wydajnie, łagodnie dla dziecka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka