Dodaj do ulubionych

Dieta z marchewką w tle

13.12.10, 14:14
mam dość bladą cerę ...ruszam z dietą z marchewką w tle...duzo marchwi,soki jednodniowe i duzo,duzo owoców...co myślicie o tym ??? czy moja cera nabierze kolorów ???
Obserwuj wątek
    • yannika Re: Dieta z marchewką w tle 13.12.10, 14:17
      > czy moja cera nabierze kolorów ???

Jak przedobrzysz, to żółtych.
    • piataziuta Re: Dieta z marchewką w tle 13.12.10, 14:18
      szybciej będzie jak się posmarujesz marchewką od zewnątrz
    • soulshunter Re: Dieta z marchewką w tle 13.12.10, 14:19
      kup sobie narty biegowki i pobiegaj tak z godzine dziennie zamiast marchewki. Co ty królik jesteś? Łupe z orzechow włoskich tez bedziesz fpiepszać?
    • alpepe Re: Dieta z marchewką w tle 13.12.10, 14:20
      moja nabrała, pamiętam, poszłam do neurolog, rozebrałam się do bielizny, a ta do mnie: ależ pani jest żółta. To już chyba wolę mieć cerę porcelany biskwitowej.
    • raohszana Re: Dieta z marchewką w tle 13.12.10, 14:23
      Tylko nie przesadź, bo będziesz jak Lepper :]
      • yannika Re: Dieta z marchewką w tle 13.12.10, 14:24
        Lepper był czerwony a po marchewce się żółknie :P
        • raohszana Re: Dieta z marchewką w tle 13.12.10, 14:25
          Lepper był pięknie brązowy - czyli jak moloko zżółknie, to się szczotą ryżową natrze na czerwono i będzie piękny kolor :D
    • six_a Re: Dieta z marchewką w tle 13.12.10, 14:28
      > czy moja cera nabierze kolorów ???
      tak, będzie pomarańczowa.
      • 83kimi Re: Dieta z marchewką w tle 13.12.10, 14:39
        Pilam kiedys codziennie jednodniowy sok marchewkowy i bylam ciut ciemniejsza na twarzy, natomiast dlonie od spodu rzeczywiscie mialam lekko zoltawe ;-)
        • rosa_de_vratislavia Re: Dieta z marchewką w tle 13.12.10, 16:54
          83kimi napisała:

> Pilam kiedys codziennie jednodniowy sok marchewkowy i bylam ciut ciemniejsza na
          > twarzy, natomiast dlonie od spodu rzeczywiscie mialam lekko zoltawe ;-)

Dobrze,ze lekarz nie widział. To jest już niepokojący objaw.
    • happy_time Re: Dieta z marchewką w tle 13.12.10, 14:44
      To zależy od cery. U niektórych rzeczywiście działa i skóra nabiera ładnego odcienia, u innych może być żółtopomarańczowa :) Mój kolega kiedyś pił codziennie około litra soku z mrachwi dziennie ( nie ze względu na cerę, po prostu mu smakował) i wyglądał jakby się smarował samoopalaczem kiepskiej jakości :) Poza tym, za wpływ na kolor skóry ma betakaroten zawarty w marchewce, który jest pochodną? (nie chce mi się szukać dokłądnie, więc sobie sama sprawdź) witaminy A, a ta witamina rozpuszcza się w tłuszczach. Dlatego do soku dodaj coś z zawartością tłuszczu. Choćby zjedz kanapkę z masłem, sałatkę z oliwą itp.
    • rosa_de_vratislavia Re: Dieta z marchewką w tle 13.12.10, 16:50
      1. Efekt "pomarchewkowy" wygląda lepiej na skórze osób śniadych - nie na błękitnookich, porcelanowych blondynkach.
      2. Efekt "pomarchewkowy" to sygnał,ze wątroba sobie nie radzi z przerabianiem dużych ilości tego barwnika.
      3. Najłatwiej przyswajalny jest karoten z marchwi gotowanej - tak więc lepiej jeść marchew z groszkim i pić soki przecierowe (typu karotka) niż chrupac surowe warzywa i pić soki jednodniowe.
    • figgin1 Re: Dieta z marchewką w tle 13.12.10, 19:29
      Kochana, bladą cerę należy pielęgnować, a nie psuć. Ale jak sobie życzysz. Polecam frytki marchewkowe z sosem sojowym, brązowym cukrem i sokiem z cytryny, duszoną marchewkę na słodko, duszoną mrchewkę z miodem, szalotką i miąższem pomarańczy, i zupę krem z marchewki z imbirem i mlekiem kokosowym.
    • qw994 Re: Dieta z marchewką w tle 13.12.10, 21:07
      Będziesz miała żółte palce - nie wiem, czy o to ci chodzi.
      • moloko222 Dieta z marchewką w tle 25.03.11, 11:59
        piję juz bardzo długo te soki :)) mam dobre wyniki, dobrze się czuję a co za tym idzie zmieniam czasami smaki :)) wakacje się zblizają wiec czas na dietę - na pewno będę dalej pił te soki bo je po prostu uwielbiam :))
    • ekos80 Re: Dieta z marchewką w tle 25.03.11, 20:33
      Zdrowe odżywianie - wejdź i poczytaj.
    • izabellaz1 Re: Dieta z marchewką w tle 25.03.11, 21:19
      A może z koniakiem spróbujesz? Ma lepszy odcień.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka