moloko222 13.12.10, 14:14 mam dość bladą cerę ...ruszam z dietą z marchewką w tle...duzo marchwi,soki jednodniowe i duzo,duzo owoców...co myślicie o tym ??? czy moja cera nabierze kolorów ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yannika Re: Dieta z marchewką w tle 13.12.10, 14:17 > czy moja cera nabierze kolorów ??? Jak przedobrzysz, to żółtych. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Dieta z marchewką w tle 13.12.10, 14:18 szybciej będzie jak się posmarujesz marchewką od zewnątrz Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Dieta z marchewką w tle 13.12.10, 14:19 kup sobie narty biegowki i pobiegaj tak z godzine dziennie zamiast marchewki. Co ty królik jesteś? Łupe z orzechow włoskich tez bedziesz fpiepszać? Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Dieta z marchewką w tle 13.12.10, 14:20 moja nabrała, pamiętam, poszłam do neurolog, rozebrałam się do bielizny, a ta do mnie: ależ pani jest żółta. To już chyba wolę mieć cerę porcelany biskwitowej. Odpowiedz Link Zgłoś
raohszana Re: Dieta z marchewką w tle 13.12.10, 14:23 Tylko nie przesadź, bo będziesz jak Lepper :] Odpowiedz Link Zgłoś
yannika Re: Dieta z marchewką w tle 13.12.10, 14:24 Lepper był czerwony a po marchewce się żółknie :P Odpowiedz Link Zgłoś
raohszana Re: Dieta z marchewką w tle 13.12.10, 14:25 Lepper był pięknie brązowy - czyli jak moloko zżółknie, to się szczotą ryżową natrze na czerwono i będzie piękny kolor :D Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Dieta z marchewką w tle 13.12.10, 14:28 > czy moja cera nabierze kolorów ??? tak, będzie pomarańczowa. Odpowiedz Link Zgłoś
83kimi Re: Dieta z marchewką w tle 13.12.10, 14:39 Pilam kiedys codziennie jednodniowy sok marchewkowy i bylam ciut ciemniejsza na twarzy, natomiast dlonie od spodu rzeczywiscie mialam lekko zoltawe ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_de_vratislavia Re: Dieta z marchewką w tle 13.12.10, 16:54 83kimi napisała: > Pilam kiedys codziennie jednodniowy sok marchewkowy i bylam ciut ciemniejsza na > twarzy, natomiast dlonie od spodu rzeczywiscie mialam lekko zoltawe ;-) Dobrze,ze lekarz nie widział. To jest już niepokojący objaw. Odpowiedz Link Zgłoś
happy_time Re: Dieta z marchewką w tle 13.12.10, 14:44 To zależy od cery. U niektórych rzeczywiście działa i skóra nabiera ładnego odcienia, u innych może być żółtopomarańczowa :) Mój kolega kiedyś pił codziennie około litra soku z mrachwi dziennie ( nie ze względu na cerę, po prostu mu smakował) i wyglądał jakby się smarował samoopalaczem kiepskiej jakości :) Poza tym, za wpływ na kolor skóry ma betakaroten zawarty w marchewce, który jest pochodną? (nie chce mi się szukać dokłądnie, więc sobie sama sprawdź) witaminy A, a ta witamina rozpuszcza się w tłuszczach. Dlatego do soku dodaj coś z zawartością tłuszczu. Choćby zjedz kanapkę z masłem, sałatkę z oliwą itp. Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_de_vratislavia Re: Dieta z marchewką w tle 13.12.10, 16:50 1. Efekt "pomarchewkowy" wygląda lepiej na skórze osób śniadych - nie na błękitnookich, porcelanowych blondynkach. 2. Efekt "pomarchewkowy" to sygnał,ze wątroba sobie nie radzi z przerabianiem dużych ilości tego barwnika. 3. Najłatwiej przyswajalny jest karoten z marchwi gotowanej - tak więc lepiej jeść marchew z groszkim i pić soki przecierowe (typu karotka) niż chrupac surowe warzywa i pić soki jednodniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: Dieta z marchewką w tle 13.12.10, 19:29 Kochana, bladą cerę należy pielęgnować, a nie psuć. Ale jak sobie życzysz. Polecam frytki marchewkowe z sosem sojowym, brązowym cukrem i sokiem z cytryny, duszoną marchewkę na słodko, duszoną mrchewkę z miodem, szalotką i miąższem pomarańczy, i zupę krem z marchewki z imbirem i mlekiem kokosowym. Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Dieta z marchewką w tle 13.12.10, 21:07 Będziesz miała żółte palce - nie wiem, czy o to ci chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
moloko222 Dieta z marchewką w tle 25.03.11, 11:59 piję juz bardzo długo te soki :)) mam dobre wyniki, dobrze się czuję a co za tym idzie zmieniam czasami smaki :)) wakacje się zblizają wiec czas na dietę - na pewno będę dalej pił te soki bo je po prostu uwielbiam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ekos80 Re: Dieta z marchewką w tle 25.03.11, 20:33 Zdrowe odżywianie - wejdź i poczytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Dieta z marchewką w tle 25.03.11, 21:19 A może z koniakiem spróbujesz? Ma lepszy odcień. Odpowiedz Link Zgłoś