magda0 31.05.09, 00:01 moj syn ma dren w uchu juz 5 lat jedni lekarze mowia zeby usunac inni nie, macie jakies doswiadczenia, komus wypadł po tak dlugim czasie czy trzeba bylo usuwac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mruwa9 Re: dreny w uszach - usuwanie 31.05.09, 09:26 te dreny bardzo czesto wypadaja same. A praktycznie nie ma potrzeby robienia z nimi czegokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: dreny w uszach - usuwanie 31.05.09, 10:57 Napisalam Ci w drugim poscie, gdzie zadalas to samo pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
magda0 Re: dreny w uszach - usuwanie 31.05.09, 11:52 ale dren nie wypadl i nie ma zamiaru wypasc , siedzi, penseta pewnie lekarz wyjał jak juz był wypadniety a lezał w wioskowinie. Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: dreny w uszach - usuwanie 31.05.09, 12:05 no ale jakie sa mozliwosci? Siedzi i nic mu nie jest, albo wypadl. Moje dziecko , swoja droga, mialo zakladany dren ponad 4 lata temu i nigdy nie miala po zabiegu zadnej kontroli laryngologicznej (mieszkamy poza Polska i sami nie decydujemy o ewentualnych wizytach u specjalistow). Nie wiem, czy ten dren jeszcze w uchu tkwi, czy wypadl. Nie ma znaczenia, liczy sie stan kliniczny dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
magda0 Re: dreny w uszach - usuwanie 31.05.09, 13:19 lekarz twierdzi, że nie , że dren spełnił swoja funkcje i trzeba go usunac plus zrobic myringoplastyke, ktos mial to robione? Odpowiedz Link Zgłoś
arim28 Re: dreny w uszach - usuwanie 01.06.09, 00:04 Moja corka ma zalozone dreny od 6 m-cy, ktore same nie wypadna (nazywam je wieloletnie ), prowadze teraz woje z lekarzami aby je usuneli, niestety alergia zaatakowala i musimy poczekac. Wiem, ze pozostawianie drenazy na dluzszy czas moze ale nie musi, spowodowac problemy z zarosnieciem blony. Odpowiedz Link Zgłoś