olabasia 29.06.09, 23:19 Mój 3,5 miesięczny synek ma szewską klatkę piersiową. Proszę o informację jakie jest dla niego lepsze ułożenie podczas snu : na wznak, czy na brzuszku? z góry dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sissyl08 Re: szewska klatka 29.06.09, 23:33 Czy szewska klatka to wystające ostatnie żebra, bo mojej sześciomiesięcznej córeczce wystają ostatnie żeberka. Odpowiedz Link Zgłoś
e5121 Re: szewska klatka 01.07.09, 20:36 Szewska klatka, inaczej lejkowata to zapadnięta klatka. Nam nigdy lekarz nie mówił jak należy kłaśc dziecko do snu, tylko zalecał basen. Basen, basen i dmuchanie baloników, dmuchanie przez rurkę. Syn ma dzis osiem lat. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiek289 Re: szewska klatka 04.07.09, 07:05 mój synek ma szewską klatkę od urodzenia - chodzimy z małym ( teraz ma 3 lata) - na rehabilitację i basen oprócz tego dużo ćwiczymy w domu tak małe dziecko - jak twój dobrze, żeby leżało na brzuszku i raczkowało ( tak nam mówiła lekarka od rehabilitacji - ps. nie mówiła nic o kładzeniu dziecka podczas spania) możesz też pomagać obracać dziecko na boczki - po prostu ćwiczyć, ćwiczyć itp. - my zaczęliśmy chodzić na basen jak mały miał 4 miesiące - a na rehab. prawie od urodzenia jak masz pytania - to pytaj - możesz na maila - aga289@wp.pl - bo na forum nie zawsze zaglądam u nas ostatnio zaczyna się poprawiać - choć niedawno jeszcze chcieli mojego małego operować ( na tą klatkę) - ale od jakiegoś dłuższego czasu mały sam wykonuje poprawnie ćwiczenia ( wcześniej to my pomagaliśmy mu - a więc mniej intensywnie) Odpowiedz Link Zgłoś