damian107 14.07.09, 09:08 wymiotuje już pięć dni nic nie je byłam u lekarza i powiedział, że to rotawirus dał czopki przeciwwymiotne i acidolac martwi mnie że dalej wymiotuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dotkak Re: wymioty u czterolatka 14.07.09, 10:20 Faktycznie długo wymiotuje. Całe szczęście się nie odwadnia (tak przypuszczam, bo nic o tym nie piszesz). U nas ostatnio na wymioty pomogło pół łyżeczki mąki ziemniaczanej popitej szklanką przestudzonej przegotowanej wody (znajoma mówiła o łyżeczce kisielu w proszku, ale kisiel się u nas skończył). Nie wiem czy to pomogło, czy wymioty po prostu i tak sie miały skończyć, ale najważniejsze, ze już nie wymiotował wiecej. Ja się boję wymiotów, bo w marcu wylądował w szpitalu z odwodnieniem po wymiotach. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_1 Re: wymioty u czterolatka 14.07.09, 10:37 odgazuj coca-cole i dawaj dziecku do picia małymi łykami - pomaga. To rzeczywiście może byc wirus... Wirus może trwac nawet do 10 dni. A dziecko ma biegunke? Moje dziecko wymiotowało i miało wysoką goraczkę (bez biegunki) zrobilismy badania krwi i wyszło bardzo wysokie OB i CRP - i okazało się, ze to jakaś bakteria. Skończyło się na antybiotyku. Odpowiedz Link Zgłoś
sonia-3 Re: wymioty u czterolatka 14.07.09, 15:20 Ja mojej córce podałam awiomarin- pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś