Dodaj do ulubionych

USG dopochwowe

IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.04, 12:18
Czy usg dopochwowe wykaze wczesna ciaze 2-3 tydzień.Test wyszedł
pozytywny,piersi wielki ,brodawki prawie sie rozlały,na obowodzie
ciemniejsze.Prosze o porade.ide na USG i chce wiedziec czy to da mi 100 %
gwarancje
Obserwuj wątek
    • kalinosia Re: USG dopochwowe 20.12.04, 12:23
      raczej za wcześnie na usg
      • Gość: kasiunia Re: USG dopochwowe IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.04, 12:39
        To jak mam miec pewnosc na 100% ze jestem w ciazy.Czy USG moze wykazac czy nie
        wykaze ,bo jest za wczesnie
        • Gość: kalinosia Re: USG dopochwowe IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 12:49
          zrób test z krwi (beta hcg) i będziesz wiedziała na 100%. Usg nie wykryje tak
          wczesnej ciąży.
        • Gość: anni Re: USG dopochwowe IP: 217.11.141.* 20.12.04, 12:53
          na razie masz pewnosc z testu
          wytrzymaj jeszcze chwile i zobaczysz na USG
    • zabciar Re: USG dopochwowe 20.12.04, 19:32
      ja miałam Usg w tak wczesnej ciąży i było już widać pęcherzyk ciążowy, ale
      musisz poczekać pare tygodni, żeby zobaczyc jaki bije serduszko
      • Gość: kasiunia Re: USG dopochwowe IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.04, 07:55
        Witam.Byłam wczoraj na USG i niebyło oczywisnie nic widac.Gin powiedział ze
        macica pocno powiekszona, sluz w zatoce Dongl(nie pamietam nazwy) płynny
        wskazuje ze tez moge byc w ciazy.Napisał mi jeszcze ze Endometrium 1/2 = 10mmm
        nie wiem co to oznacza.Nie kazał mi robic BEta HCG bo jesli test wyszedł
        pozytywny to tez to wyjdzie pozytywne i szkoda kasy. Za dwa tygodnie powinno
        juz cos byc widac.Tylko jak ja wytrzymam te dwa tygodnie.za tydzien
        pojde,powiedział ze moze juz cos zobaczy. Aha jeszcez stwiedizł ze mam nierówne
        jajniki.Prawy 30 * 18 mm, lewy 24 * 16 mm ,nie wiem czy to cos oznacza czy
        nie.Pozdrawiam pa
        • magdary Re: USG dopochwowe 21.12.04, 08:33
          Kasiunia zrób test beta HCG dwa razy w odstępie 2 dni jeżeli będzie rosła to
          jesteś w ciąży..
    • Gość: iza-bel Re: USG dopochwowe IP: 212.244.195.* 21.12.04, 09:49
      Oj, kasiunia widzę, że ty byś już chciała zobaczyć koniecznie jak fasolka ci
      macha łapkąsmile)))
      Jesteś w ciąży, zrób bhcg 2 razy by się upewnić, ale wiem, że ty chcesz to
      zobaczyćsmile
      Rozumiem doskonale smile)))
      Doczekasz się, nawet się nie obejrzysz a już będzie 40 tydzień ciążysmile
      Ciesz się każdą chwiląsmile
      Pozdrawiam serdecznie
      • Gość: Kasiunia Re: USG dopochwowe IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.04, 10:26
        Dzieki.Mam tez taka nadzieje.Czy na test bHCG musze bec naczczo,czy nie
        koniecznie.Lekarz mi nie kazałl robic ,nie wiem dlaczego
      • Gość: Syla Re: USG dopochwowe IP: 195.245.222.* 21.12.04, 14:29
        Przepraszam, a dlaczego test beta HCG należy robić dwa razy? Rozmawiałam z
        lekarzem i powiedział, że już po pierwszym badaniu będzie wiadomo, czy jestem w
        ciąży. Jeżeli test wyjdzie dodatni to jestem i dalej to tylko kontrolować
        odpowiedni przyrost i konsultacja ginekologiczna
        • Gość: Kasiunia Re: USG dopochwowe IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.04, 10:37
          Patrz wyzej co napisały dziewczyny,jak zrobisz dwa razy i bedzie rosło HCG to
          znaczy ze jestes w ciazy .Pozdrawiam.pa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka