Dodaj do ulubionych

luźne kupki

28.08.09, 17:37
Witam, synek ma 2 lata i ma tendencje do luxnyxh kupek. ostatnio , tj przez 3 dni robi jedną dziennie, ale luźną ze śluzem, mocno śmirdzącą. Wczesniej też nie robil nigdy takich twardszych, zawsze luźniejsze. Wiem, że to zależy od diety, no a ona jest dośc ograniczona. Na sniadanie zawsze kaszka kakaowa, drugie kawałek buleczki maslane, ciasto; na obiad zupka (gotuję: krupnik, pomidorowa, brokułowa, rosół, buraczkowa - je ładnie), z drugim daniem (je po spaniu) jest rożnie, raczej niechętnie (ziemniaki, gotowanego nie chce, warzyw nie chce). Generalnie to dużo nie chce jeść. KOlacja to kakaoko danone (innego mleka nie tknie), i chleb + maslo+szynka. Nic innego nie chce jeśc.
Obserwuj wątek
    • szachula30 Re: luźne kupki 29.08.09, 14:01
      Czy dziecko je jakieś jogurty? A jeżeli nie, to czy podajesz mu
      probiotyki? Może w tym problem?
    • joaninka Re: luźne kupki 02.09.09, 18:59
      Mój synek również od ok. 20 sierpnia robi rzadkie, śluzowate kupy. Dotąd robił
      kupę na jedną-dwie doby, teraz kilka dziennie. Nie wiem co robić. Piotruś ma 3
      miesiące, karmię go piersią, ale dokarmiam sztucznym. Zmieniłam mu teraz mleko z
      Nestle Nan 1 na Bebilon, sama też uważam bardziej na to, co jem. Wyraźnej
      poprawy nie widać. Dodam jeszcze, że cała ta historia zaczęła się na wyjeździe
      nad morze. Ma dobry apetyt i samopoczucie, nie wygląda na to, żeby cierpiał. W
      każdym razie jutro idziemy do lekarza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka