luna333 13.09.09, 15:00 to było 2,5 ml syropu dla 4 latka ok 18 kg wagi czy 5ml? Ksawery 11.08.2005 - mały zbój ale mój Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
betty69 Re: Aerius - przypomnicie dawkę dobową? 13.09.09, 18:19 syn ma 3,5 l. wazy 15,5 kg - bierze 2,5 ml Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Aerius - przypomnicie dawkę dobową? 13.09.09, 18:42 dzięki serdeczne zatem 2,5 ml już mi się mylą te wszystkie claritine, xyzale, zyrtec, clemastinum i inne/ nie brał pół roku i zapomniałam a ulotkę trafił niebyt Odpowiedz Link Zgłoś
joanna116 Re: Uwaga z tym syropem 15.09.09, 19:10 Uważaj z tym syropem, tzn. miej pod kontrolą zachowanie dziecka. Mój syn astmatyk, który od lat bierze zyrtec, xyzal itp. po aeriusie miał tak wysuszoną śluzówkę,skurczyła się krtań i zaczął mieć problemy z oddychaniem. Lekarz alergolog twierdził, że to nie możliwe a jednak. Jeżeli po podaniu syropu dziecko będzie miało chrypę nie podawaj już kolejnej dawki!, podaj dużo picia i obserwuj. Nie straszę, ale skoro moje dziecko to spotkało, to wolę uprzedzić, że i takie reakcje są możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Uwaga z tym syropem 15.09.09, 20:25 dzięki za ostrzeżenie / na szczęście nie zaobserwowałam po półrocznym stosowaniu/ reszta już nie działa więc to jedyne co jako tako jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
arim28 Re: Uwaga z tym syropem 16.09.09, 00:06 Moja 4-letnia corka bardzo zle spala po tym syropie. Miala leki nocne, po czterech dniach odstawilam i wszystko wrocilo do normy. Teraz nie podaje jej zadnych syropow. nawet tych p.goraczkowych. Za Wasza madra rada daje jej tylko tabletki, czasami czopki. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Uwaga z tym syropem 15.03.10, 23:20 Jaki inny antyhistamik można podac dziecku? Zyrtek nie dziala, aerius.... jutro podam, bo mlody kaszle krtaniowo a alergolog mi kiedys zapisala. Tyle, ze wtedy wydawalo mi się, ze aerius nie dziala. Co jeszcze można wyprobować? Odpowiedz Link Zgłoś
allela Re: Uwaga z tym syropem 16.03.10, 19:57 Hydroxyzinum działa właśnie na krtań, w składzie podobne do Zyrteku. Odpowiedz Link Zgłoś