lch74 16.01.04, 11:39 Witam Czy niemowlakowi uczulonemu na mleko krowie można podawać Lakcid? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edziag Re: Lakcid 16.01.04, 20:11 moj grochu(16 miesiecy) jest na diecie bezmlecznej i dostaje lakcid.nigdy nie zauwazylam negatywnych reakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
chalsia Re: Lakcid 16.01.04, 22:03 Generalnie się nie poleca. Pozdrawiam, Chalsia Odpowiedz Link Zgłoś
omo7 Re: Lakcid 16.01.04, 23:44 hej. mysle, że mozna- u mojej córci lekarz podejrzewa uczulenie na mleko i w zwiazku z kupkami zalecił lakcid, a to sprawdzony, dobry lekarz Odpowiedz Link Zgłoś
emska Re: Lakcid 17.01.04, 01:46 Po antybiotykach trzeba, nawet mimo pojawienia się reakcji uczuleniowej. Moja mała po lakcidzie dostawała zawsze biegunki, a duże lepiej znosiła lacidofil. Ten ostatni jest na serwatce a nie na pełnym mleku, może dlatego. Może zacznij od lacidofili, tylkomarnie sie rozpuszcza w wodzie, lepiej dodać do zupki lub kaszki, lepiej się rozpuszcza we własnym pokarmie. Odpowiedz Link Zgłoś
adso11 Re: Lakcid 17.01.04, 14:05 Mój lekarz też zalecał po antybiotykach, ale Lacidofil- naprawdę wygodniejszy w stosowaniu, polecam, sprawdziłam! na biegunki lepsza Smecta, ale to juz chyba dla troche starszych "niemowalków" pozdrawiam, a. Odpowiedz Link Zgłoś