Dodaj do ulubionych

Wydanie specjalne

09.04.04, 11:50
Kupilam sobie wczoraj wydanie specjalne 'Dziecka', wczesniej nie zauwazylam.
Czulam sie jak no naszym forum, wypowiedzi Chalsii, Naty76, Skaroliny ...
Sa przepisy.
Jednoczesnie widzialam ksiazke z przepisami: Dieta dla Alergikow, wydana przez
'Claudie'.

Zycze milych Swiat Wielkanocnych !
Kerstin
Obserwuj wątek
    • chalsia Re: Wydanie specjalne 10.04.04, 23:15
      Sporo tych przepisów w dodatku "Dziecka". Ale niestety, jak się ma dziecko
      uczulone na mleko, jaja, gluten, drożdże, to nie za wiele tego zostaje.
      sad((
      Pozdrawiam,
      Chalsia
      • skarolina Re: Wydanie specjalne 11.04.04, 08:26
        chalsia napisała:

> Sporo tych przepisów w dodatku "Dziecka". Ale niestety, jak się ma dziecko
        > uczulone na mleko, jaja, gluten, drożdże, to nie za wiele tego zostaje.

No właśnie, chyba ze 3.

Trochę się dziwię, że nie zaczerpnęli z naszej "Wielkiej książki
        kucharskiej...". My mamy do niej dostęp, ale podejrzewam, że wielu rodzicom bez
        dostępu do netu by się przydały nasze przepisy.

Poza tym jestem zaskoczona tak szczegółowym rozgraniczaniem każdego rodzaju
        alergii. Szczerze mówiąc nie spotkałam dziecka, które będąc uczulone na mleko,
        nie jest uczulone na jajko. Ba, większość znanych mi bezglutenowców też ma
        skazę białkową.

Ale ogólnie nawet mi się podobało, choć w sumie dla mnie nie ma tam nic nowego.
        Niemniej jednak komuś, kto dopiero zaczyna się "bratać" z alergią ten poradnik
        może pomóc.

pozdrawiam świątecznie,
        skarolina
        • aniapatryk Re: Wydanie specjalne 13.04.04, 08:22
          skarolina napisała:

> chalsia napisała:

> Poza tym jestem zaskoczona tak szczegółowym rozgraniczaniem każdego rodzaju
          > alergii. Szczerze mówiąc nie spotkałam dziecka, które będąc uczulone na
          mleko,
          > nie jest uczulone na jajko. Ba, większość znanych mi bezglutenowców też ma
          > skazę białkową.
          > No to już znasz taki przypadek, bo moje dziecko jest uczulone na mleko,
          pszennicę a na jajko nie jest.I całe szczęście.
          A tak na marginesie, warto kupować ten dodatek?
          Ania
          • kerstink Re: Wydanie specjalne 13.04.04, 08:56
            Przepisy sa opracowane na podstawie ksiazki 'Moje dziecko jest na diecie', wiec
            moze lepiej poszukaj te ksiazke ? W niej duzo jest dla bezglutenowcow. Dla nas
            (bez mleka, bez jajek, bez wedlin) znalazlam pare przepisow, pod warunkiem, ze
            zamienie jajko na lyzke wody - ale nic nie wyprobowalam.
            Trudno powiedziec, czy informacje o alergii to cos nowego dla ciebie.
            K.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka