jopiec 10.04.04, 18:22 czy któraś z was pali w czasie karmienia piersią?czy coś się dzieje?strasznie mnie kusi zapalić sobie choć r1 minimka.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gumitex Re: papierosy 13.04.04, 23:30 Ja nie palę w ogóle, ale koleżanka, która natychmiast po odstawieniu od piersi zaczeła palić, mówiła, że ściągane mleko miało szary kolor zamiast żółtawo- białego. Stwierdziła, że męczarnie bez papierosów miały jednak sens. Odpowiedz Link Zgłoś
chalsia Re: papierosy 14.04.04, 01:13 No cóż. Zapalisz jednego, potem drugiego, za chwilę całą paczkę, i tak dalej. Jak odstawisz dziecko od piersi za jakiś czas paląc już znowu regularnie, to maluch będzie miał normalnie takie objawy "głodu" i samopoczucie jak każdy palacz przy rzucaniu palenia. Fajne to nie jest. Jeśli będziesz palić dziecko będzie bardziej pobudzone, nerwowe, może miec kłopoty ze spaniem. Przemyśl to sobie jeszcze. Pozdrawiam, Chalsia Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapro1 Re: papierosy 19.04.04, 22:38 a co tu do mrozenia???Bez przesady. jak ma ochote to lepiej niech zapali a nie jedzie na glodzie nikotynowym. Kazdy z nas ma inne potrzeby i juz Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: papierosy 19.04.04, 23:11 Głod nikotynowy po tylu miesiącach!!!???? Rozumiem po 2-3 misiącach, ale po -mam nadzieję- conajmniej 6 miesiącach. Bez przesady. Wiem, bo sama paliłam 10 lat i rzuciłam... Czasami pomyśle o papierosie, ale bynajmniej nie jest to głód.... Jak sie karmi to sie nie pali.... Odpowiedz Link Zgłoś
katerzinka Re: papierosy 23.04.04, 20:46 A co ważniejsze- Twoje lepsze samopoczucie po wciągnietym dymku czy może spokojne, najedzone i bezpieczne maleństwo nie narażone na wdychanie tego smrodu??? decyzja należy do Ciebie ! Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha281 Re: papierosy 24.04.04, 15:37 ja pale papierosy.... ale jak zaszlam w ciaze to przestalam palic..no zapalilam sobie czasem do kawki ale to bylo moze z 5 razy w ciagu calej ciazy.. ale jak urodzilam i karmilam to juz wcale nie myslalam o papierosach,jak bym nigdy nie palila Przyszedl dzien kiedy przeszlismy na butelke a zarazem zapalilam papierosa i znowu pale.I niby moglam juz zaprzestac,ponad rok bez papierosa ale gdy tylko moglam bez wyrzutow zapalic zrobilam to natychmiast... Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
kangureq Re: papierosy 25.04.04, 19:49 Oj pewnie się na mnie zaraz posypia gromy.... ale bede szczera. może ci to pomoże w podjęciu decyzji. Ja paliłam prze dciąża. w czasie ciąży też. Nigdy sie nie spodziewałam że rzucę. Ograniczyłam do 5 papierosów R1 minima dziennie ale paliłam. Jak sie urodził szymek cos mnie ruszyło i od jego urodzenia nie paliłam. Jakies 8 miesięcy wogle. Później jeden papierosek, póżniej zapaliłam 2 razy w lutym (kilka papierosów z powodu obrony, kilka na urodzinach koleżanki), w marcu jeszczce więcej.... ale cały czas się nazywało że nie palę. teraz wygląda tak : kilka dni palę kilka nie.... A mały na cycu i wącha taką śmierdzącą mamę... i mi głupio i wyrzuty sumienia.... Fakt że przy nim nie palę. Ale ubranie śmierdzi. Dzisiaj 2 dzień nie palę i chcę byc twarda... ale żałuję tego pierwszego papierosa w grudniu... naprawde żałuję Wyciągnij wnioski i nie pal... Z naukowego punktu widzenia musiałabyś wypalać ponad 20 papierosów dziennie aby substancje szkodliwe skumulowały sie w mleku (tak wyczytałam), ale pomyśl że twój maluch będzie cię wachał taka śmierdzącą... (mi ta świadomośc pomaga ) anita Odpowiedz Link Zgłoś