10.04.04, 18:22
czy któraś z was pali w czasie karmienia piersią?czy coś się dzieje?strasznie
mnie kusi zapalić sobie choć r1 minimka..
Obserwuj wątek
    • gumitex Re: papierosy 13.04.04, 23:30
      Ja nie palę w ogóle, ale koleżanka, która natychmiast po odstawieniu od piersi
      zaczeła palić, mówiła, że ściągane mleko miało szary kolor zamiast żółtawo-
      białego. Stwierdziła, że męczarnie bez papierosów miały jednak sens.
    • chalsia Re: papierosy 14.04.04, 01:13
      No cóż. Zapalisz jednego, potem drugiego, za chwilę całą paczkę, i tak dalej.
      Jak odstawisz dziecko od piersi za jakiś czas paląc już znowu regularnie, to
      maluch będzie miał normalnie takie objawy "głodu" i samopoczucie jak każdy
      palacz przy rzucaniu palenia. Fajne to nie jest.
      Jeśli będziesz palić dziecko będzie bardziej pobudzone, nerwowe, może miec
      kłopoty ze spaniem.

Przemyśl to sobie jeszcze.

Pozdrawiam,
      Chalsia
    • szylwi Re: papierosy 14.04.04, 10:49
      samo pytanie mnie zmroziło!!!!!!!!!!
      • kasiapro1 Re: papierosy 19.04.04, 22:38
        a co tu do mrozenia???Bez przesady.
        jak ma ochote to lepiej niech zapali a nie jedzie na glodzie nikotynowym.
        Kazdy z nas ma inne potrzeby i juz
        • kruffa Re: papierosy 19.04.04, 23:11
          Głod nikotynowy po tylu miesiącach!!!????
          Rozumiem po 2-3 misiącach, ale po -mam nadzieję- conajmniej 6 miesiącach. Bez
          przesady. Wiem, bo sama paliłam 10 lat i rzuciłam... Czasami pomyśle o
          papierosie, ale bynajmniej nie jest to głód.... smile
          Jak sie karmi to sie nie pali....
          • katerzinka Re: papierosy 23.04.04, 20:46
            A co ważniejsze- Twoje lepsze samopoczucie po wciągnietym dymku czy może
            spokojne, najedzone i bezpieczne maleństwo nie narażone na wdychanie tego
            smrodu??? decyzja należy do Ciebie !
    • agniecha281 Re: papierosy 24.04.04, 15:37
      ja pale papierosy....
      ale jak zaszlam w ciaze to przestalam palic..no zapalilam sobie czasem do kawki
      ale to bylo moze z 5 razy w ciagu calej ciazy..
      ale jak urodzilam i karmilam to juz wcale nie myslalam o papierosach,jak bym
      nigdy nie palila
      Przyszedl dzien kiedy przeszlismy na butelke a zarazem zapalilam papierosa i
      znowu palesad.I niby moglam juz zaprzestac,ponad rok bez papierosa ale gdy tylko
      moglam bez wyrzutow zapalic zrobilam to natychmiast...
      Pozdrawiam
      Agnieszka
    • kangureq Re: papierosy 25.04.04, 19:49
      Oj pewnie się na mnie zaraz posypia gromy.... ale bede szczera. może ci to
      pomoże w podjęciu decyzji. Ja paliłam prze dciąża. w czasie ciąży też. Nigdy
      sie nie spodziewałam że rzucę. Ograniczyłam do 5 papierosów R1 minima dziennie
      ale paliłam. Jak sie urodził szymek cos mnie ruszyło i od jego urodzenia nie
      paliłam. Jakies 8 miesięcy wogle. Później jeden papierosek, póżniej zapaliłam 2
      razy w lutym (kilka papierosów z powodu obrony, kilka na urodzinach koleżanki),
      w marcu jeszczce więcej.... ale cały czas się nazywało że nie palę. teraz
      wygląda tak : kilka dni palę kilka nie.... A mały na cycu i wącha taką
      śmierdzącą mamę... i mi głupio i wyrzuty sumienia.... Fakt że przy nim nie
      palę. Ale ubranie śmierdzi. Dzisiaj 2 dzień nie palę i chcę byc twarda... ale
      żałuję tego pierwszego papierosa w grudniu...
      naprawde żałuję
      Wyciągnij wnioski i nie pal...
      Z naukowego punktu widzenia musiałabyś wypalać ponad 20 papierosów dziennie
      aby substancje szkodliwe skumulowały sie w mleku (tak wyczytałam), ale pomyśl
      że twój maluch będzie cię wachał taka śmierdzącą... (mi ta świadomośc
      pomaga big_grin)
      anita
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka