Dodaj do ulubionych

HOMEOPATIA - CO WY NA TO?

30.04.04, 15:13
Dostałam ten namiar od studenta medycyny kiedy zapytałam go czy
warto "chwytać się brzytwy" w ciężkim przypadku alergii u mojego dziecka.
www.amsoft.com.pl/bs/index.html
W spisie treści kliknąć na "Medycyna magiczna", a póżniej na "Homeopatia-
słodkie granulki są dobre na wszystko"
Aga
Obserwuj wątek
    • isma Re: HOMEOPATIA - CO WY NA TO? 30.04.04, 15:16
      Osobiscie nie wierze, chociaz moge sobie wyobrazic, ze jako matki chcialybysmy
      zrobic wszystko, zeby pomoc naszym dzieciom.
      Ale z leczenia konwencjonalnego bym nie rezygnowala.
      Aha - jesli dziecko nie toleruje laktozy, to wiekszosc dostepnych w aptakach
      preparatow homeopatycznych odpada: tam "massa tabulettae" jest wlasnie laktoza,
      co zreszta w skladzie na opakowaniu bynajmniej nie jest podane ;-(((
    • kruffa Re: HOMEOPATIA - CO WY NA TO? 30.04.04, 21:13
      Homeopatię trzeba umiec stosować. Mam koleżankę, która tylko tak leczy swoje
      dzieci, w tym syna alergika. Nigdy nie zastosowała sterydu na zmiany skórne.
      Smaruje je maścią homeopatyczną, niestety niedostępną w Polsce, a w Niemczech
      sprzedawaną wszedzie tam gdzie są leki homeopatyczne.
      Ja jestem w tym gdzies pomiędzy. Nie zamierzam zaprzestawać leczenia
      konwencjonalnego, ale też zamierzam poszukac w homeopatii, biorezonansie -
      własnie sprowadzam sobie ta maść. Pokażę ją lekarce i przedyskutuję jej stosowanie.
      Z tego co wiem, jedna z pani profesor - alergolog (pediatra podawała mi jej
      nazwisko, ale niestety zapomniałam sad) z powdzeniem stosuje homeopatię w
      leczeniu alergii, szczególnie AZS.

A ten artykuł - to jakbym słyszała mego brata - lekarza, tylko że on jak jest
      chory - od razu sięga po antybiotyk. Nigdy nawet nie spróbują nawet dziecka
      leczyć miodem, mlekiem itp (nie jest alergikiem)- bo przecież leki sa lepsze....
      Jego też tak w dzieciństwie leczono (ojciec lekarz, a matka fakmaceutka).
      I po 30 latach (włascicie zawsze tak było) róznica między nami jest taka (ja
      leczona przez pediatę miodem, malinami, czosnkiem), że on ciągle ma jakieś
      koszmarne infekcje, a ja dostałam antybiotyk 3 razy w życiu i choruję raz na 2
      lata....
    • agniecha281 Re: HOMEOPATIA - CO WY NA TO? 30.04.04, 21:22
      Moja kolezanka wyleczyla dziecku astme wlasnie stosujac granulki
      homeopatyczne.Corka chorowala czest,w tej chwili nie choruje wogole.
      Druga moja kolezanka zlapala sie ostatniej deski ratunku,a mianowicie
      homeopati ,kiedy jej dziecko mialo miec usowane chirurgicznie kawalek jelita
      grubego(nie pamietam przyczyny).Efekt jest taki,ze dziecko nie mialo zabiegu a
      o chorobie zapomnieli.
      Ja osobiscie stosowalam granulki na AZS i pomogly....
      Pozdrawiam
      Agnieszka
    • beaw27 Re: HOMEOPATIA - CO WY NA TO? 30.04.04, 23:40
      A mogę zapytać jakie to konkretnie granulki? Nazwa, ewent. skład i cena, proszę.
      • agniecha281 Re: HOMEOPATIA - CO WY NA TO? 01.05.04, 10:18
        jesli chodzi o granulki na azs to nie pamietam.....a na astme spytam
        kolezanki,jesli bedzie pamietala to odpisze....
        Pozdrawiam
        Agnieszka
        • camilcia Re: HOMEOPATIA - CO WY NA TO? 01.05.04, 21:26
          dziewczyny, ile czekać na rezultaty? Mała ma straszne zmiany na skórze, raz
          gorzej raz lepiej, daję jej granulki od miesiąca, sama nie wiem czy dobrze
          robię, mam nadzieję że tak, bo nie chcę się wpakować w sterydy itp.
          facet u którego byłyśmy mowił tak przekonywująco, że byłam zachwycona, no ale
          jestem coraz bardziej zrezygnowana.
    • aga_piet Re: HOMEOPATIA - CO WY NA TO? 01.05.04, 22:40
      Z tego co czytałam, m.in. na tym Forum, przy leczeniu homeopatycznym efekt nie
      był natychmiastowy, przez kilka dni było wręcz pogorszenie objawów (piszę
      akurat o AZS bo to mnie interesuje) i dopiero potem stopniowa poprawa.
      Przeszłam wiele niekonwencjonalnych prób i błędów, niestety bezskutecznie.
      Homeopatii nie próbowałam, ale się do tego szykuję, ponieważ jest to chyba
      jedyna metoda, po której słyszałam o wyleczeniu z AZS (oprócz „wyrośnięcia”wink.
      Ale uwaga! Dobrze mieć namiar na przetestowany gabinet, bo tu też nie brakuje
      hochsztaplerów.
      Jakiś czas temu był obszrny atykuł w Polityce na temat homeopatii, niezbyt
      zachęcający, ale jak już ktoś wcześniej wspomniał – człowiek zdesperowany
      chwyta się wszystkiego. No i te pozytywne przypadki...
      Pozdrawiam
      Aga
      • mamaadama4 Re: HOMEOPATIA - CO WY NA TO? 01.05.04, 23:07
        Leczę syna homeopatycznie, sama siebie też - a własciwie leczy nas w ten sposób
        lekarz - nie my sami. I prawde mówiąc trochę dziwi mnie to, co tu piszecie. Tak
        jak konwencjonalna medycyna nie ma leku, który wyleczyłby z alergii, tak samo
        nie ma środka homeopatycznego, który miałby takie działanie. Owszem, są
        specyfiki, które łagodzą objawy alergii, ale nie leczą samej choroby. Istota
        alergii jako choroby jest taka, że nie da się jej wyleczyć. Albo organizm na
        pewnym etapie "dorasta" i objawy ustępują, albo alergia pozostaje w uspieniu.
        danka

• aga_piet Re: HOMEOPATIA - CO WY NA TO? 02.05.04, 18:26
          Nie jest pocieszające to co piszesz. Ale ja – podobnie jak wiele mam z tego
          Forum – byłabym wdzięczna chociażby za pomoc w ZALECZENIU skóry mego syna, bo
          jest z tym problem, a nie chcemy używać sterydów.
          No... ale taka opinia osoby korzystającej z pomocy homeopaty... daje to do
          myślenia.
          Pozdrawiam
          Aga
          • kruffa Re: HOMEOPATIA - CO WY NA TO? 05.05.04, 20:28
            Maja przyjaciółka nigdy nie stosowała sterydów. Zmiany alergiczne smarowała
            małemu maścią homeopatyczną firmy Weleda - Dermatodoron. Niestety nie jest
            dostępna w Polsce. Właśnie ją ściągam z zagranicy.
            Ciekawe czy któras z mam stosowała tą maśc. Ja profiloaktycznie chcę pokazać jej
            skład naszej alergolog.
            Pozdr

• aniapatryk Do Kruffa!1 06.05.04, 11:07
              A ile euro kosztuje ta maść i czy ją kupuje sie w aptekach.Jaka pojemność?
              Ania
              • kruffa Re: Do Kruffa!1 09.05.04, 11:41
                Nie wiem ile kosztuje, bo co prawda juz ja dostałam, ale dotąd koleżanka nie wie
                ile powinnam za nia zapłacić (kupowała jej teściowa). Można ją kupić w aptece.
                Czasami nie ma (tak jak było w moim przypadku), ale zaraz sprowadzają. Pojemność
                70 g (spora tubka).
    • ndowson Re: HOMEOPATIA - CO WY NA TO? 05.05.04, 12:19
      My od 1.5 miesiaca stosujemy homeopatie. Wyniki sa spektakularne, z dnia na
      dzien ilosc wysypki jest mniejsza. Mala juz od miesiaca sie nie drapie,
      odstawilysmy fenistil. Na zmiany stosujemy masc homeopatyczna (niestety
      niedostepna w Polsce). Co do lekow na laktozie, to dobry lekarz o tym wie i
      przepisuje inne ( niestety tez sciagane z Niemiec). Serdecznie polecam, sama
      nie wierzylam w ta metode ale pomaga. Polecam dr Dalecka, jest pediatra a
      jednoczesnie zajmuje sie homeopatia.
      Dorota
      • basia7216 Re: HOMEOPATIA - CO WY NA TO? 06.05.04, 13:54
        Czy możesz napisać jakiej firmy leki stosujecie? I co to za maść?
        Basia
        • ndowson Re: HOMEOPATIA - CO WY NA TO? 06.05.04, 15:37
          leki firmy weleda a masc to wecesin.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka