28.03.11, 19:30
Córka po obturacyjnym zapaleniu oskrzeli od września bierze: Xyzal, Singulair 5, Budair x 1.
trzy lata temu testy wyszły nie najgorzej, miała napady suchego kaszlu a efekt to niestety szpital.
Teraz po braniu lekarst wszystko się zmieniło: brak napadów kaszlu w nocy i duszności,
jedynie po wysiłku kaszle np po kilku godzinach i to nie zawsze.
Dzisiaj byłam u innego lekjarza który zrobił testy skórne pomimo brania lekarstw.
I wyszła alergia tylko na leszczynę i orzeszki.
Lekarka przepisała zamiast Budaira nowy lek SYMBICORT 80 raz dziennie.
No i zwątpiłam bo czytam,że mało dzieci go używa, mało opinii jest na ten temat no i że jest
lekarstwem mocniejszym.
I nie wiem co zrobić????
W ogóle to lekarka prawie nic nie mówiła, a jest podobno bardzo dobrym lekarzem
Obserwuj wątek
    • dorek3 Re: Symbicort 29.03.11, 10:26
      to lek złożony. połączenie sterydu i rozszerzającego długo działającego. działa mocniej niż sam steryd . z powodu tego drugiego składnika nie podaje się go małym dzieciom. poza tym jest sporo droższy a to tez ogranicza dostęp. mój bierze coś podobnego tylko połączenie flutikazonu i salmeterolu (seretide). takie połączenie może wam pomóc zejść z dawek sterydu
      • asis09 Re: Symbicort 29.03.11, 14:34
        To czy mam rozumieć że ten lek rozszerzający Nie jest sterydem?
        W goglach po wpisaniu Symbicortu pojawiają się właściwie wyłącznie strony
        ze sportowcamisad Nic o dzieciach.
        Moja córa ma 6 lat i 3 m-ce
        • dorek3 Re: Symbicort 30.03.11, 10:28
          No przecież napisałam-to steryd+lek rozszerzający długo działający. Marit Bjoergen go bierze smile
          • lidiakh Re: Symbicort 16.10.11, 08:33
            a czy na duszacy kaszel mozna brac taki lek? lekarz rodzinna wlasnie mi go zaaplikowala na suchy , duszacy kaszel, najprawdopodobniej jest on od niezytu gardla bo w plucacj o oskrzelach niczego nie stwierdzila....czy on uzaleznia???biore go juz tydzien.....co dalej????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka