aska80 07.04.11, 10:52 Czy dziecko silnie uczulone na orzechy włoskie może zażywać preparat na pasożyty zawierający łupinę z orzecha czarnego (Paranil Junior)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antyka Re: Łupina z orzecha 07.04.11, 11:01 Ja bym chyba nie ryzykowala. Moja corka jest uczulona na pszenice, wiec nie podawalam jej preparatu, ktory byl zrobiony na bazie alkoholu zbozowego... Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia27 Re: Łupina z orzecha 07.04.11, 17:17 Nie powinno, bo orzech czarny to prawie to samo, co włoski. Odpowiedz Link Zgłoś
aska80 Re: Łupina z orzecha 07.04.11, 21:42 Dzięki, a są jakieś specyfiki naturalne na pasożyty (lekarz zapisał po kuracji chemią na lamblie i owsiki) bez orzecha? Odpowiedz Link Zgłoś
antyka Re: Łupina z orzecha 09.04.11, 07:12 oczywiscie, ze sa musisz poszukac w skladzie - wydaje mi sie, ze balsam kapucynski (za slaby jednak na lamblie), vernicadis (nie mam doswiadczenia), ziola typu: piolun, klacze attaraku, gozdziki, olej z pestek dynii, pestki granatu i wiele, wiele innych... z doswiadczenia powiem, ze preparaty z zielonych lupin czarnego orzecha wydaja mi sie byc najlepsze na lamblie Odpowiedz Link Zgłoś