Dodaj do ulubionych

zyrtec i ten sam lek innych firm. PILNE

25.05.04, 09:02
Idę z córką do lekarza i chcę porozmawiać o innym leku bo zyrtec jej nie
pomoga. Proszę napiszcie mi wszystkie leki typu zyrtec tylko innej firmy, bo
nie chcę żeby lekarz wcisnął nam znów to samo tyle, że innej firmy. Może
napiszecie mi również co pomaga Waszym maluchom.
Dzięki Małgosia
Obserwuj wątek
    • kruffa Re: zyrtec i ten sam lek innych firm. PILNE 25.05.04, 09:20
      Moja córka dostaje Cropoz G i Zaditen. Bardzo nam pomógł.
      • kamama do kruffa 25.05.04, 10:07
        witam, wiem że stosujesz u swojego dziecka cropoz g prosze poradz mi i
        podpowiedz. ja zaczełam go podawac dziecku tydzien temu ale efektu brak czekac
        dalej? mój pediatra uwaza ze u dzieci ponizej 6 roku jest nieskuteczny, i jest
        zwolennikim ketitofen (nie pamietam dokładnie nazwy)pozdrawiam
        • kruffa Re: do kruffa 25.05.04, 11:04
          Zaditen to własnie nazwa handlowa ketitofenu. Mała dostaje 2 x po 1/2 tabletki.
          Cropoz G 3x 1/2 saszetki 15 min przed jedzeniem.
          Na efekty trzeba czekac dłużej niż tydzień. U nas była poprawa po ok. 2-3
          tygodniach. Jeśli nawet małą zsypuje po czyms nowym, to jest to o wiele
          łagodniejsze i o wiele szybciej znika. Obydwa leki stosujemy od marca. Była
          poprawa, ale to co obserwuję w tej chwili samą mnie zadziwia. Mam
          śliczną "bladolicą" tzn. bez parchów smile) córeczkę. Na głowie przestała jej się
          robić sucha skorupa i ogólnie jest lepiej. Nie wiem tak naprawdę czy jest to w
          100% działenie leków, bo w tym samym czasie wyłączylismy już wogóle kaloryfery
          i założeliśmy filtr do pralki.
          Na twoim miejscu spróbowałabym dawać, gyby po miesiącu nie było poprawy - wtedy
          zaczęłabym się zastanawiac.
          W połowie czerwca mam wizytę kontralną u alergologa i zamierzam porozmawiać na
          temat leków, jeśli jesteś zainteresowana, to dam znac co powiedziała.
          Pozdr
          • kamama Re: do kruffa 26.05.04, 14:01
            Witam i bardzo dziekuje za odpowiedz.
            moja córcia była w klinice zaburze odzywiania: ma bardzo ładną skóre (efekt
            diety)ale śluz w kupce jest ciągle i nie ma na to wpływu to co jem, choc
            terazjestem juz na finiszu karmienia piersia. tam przypisano mi zadiden ale gdy
            podzieliłam sie swoimi watpliwosciami to zmieniono na cropoz g (4x1/4 saszetki,
            ale mój pediatra uwaza ze cropoz jest nie skuteczny u dzieci ponizej 6 roku.
            dlatego pytam o Twoje doświadczenia z tym lekiem. bardzo bede wdzieczna co
            powie alergolog. pozdrowienia.
    • olamad Re: zyrtec i ten sam lek innych firm. PILNE 25.05.04, 09:45
      Ula dostaje Claritine (lek znany takze pod nazwa Loratan). Nasza pediatra
      uważa, ze Zyrtec lepiej działa na alergie skórne, a Claritine na wziewne (czyli
      np. kaszel). W naszym przypadku nie zauważyłam żadnej różnicy w działaniu, ale
      moze tak jest...
    • kastetj Re: zyrtec i ten sam lek innych firm. PILNE 28.05.04, 13:45
      KETOTIFEN - syropek, jesli zyrtec nie pomaga to ten powinien pomóc - na recepte
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka