Dodaj do ulubionych

kaszel i kulki na mole

28.10.11, 23:12
Witam. Moje dziecko ma problemy z kaszlem. Kiedy tylko się pojawi, bardzo ciężko go zlikwidować. Nie działają syropy ani antybiotyki. Miała robione testy i badania, wyszły pozytywnie, tzn. na nic nie jest uczulona. Lekarka podejrzewa astmę infekcyjną. Kiedyś było gorzej, teraz gdy ma 6 lat jest trochę lepiej, ale nadal dwa razy w roku ma taki miesiąc, który potrafi cały przekasłać. Brała singulair, teraz bierze promonta, a także leki wziewne flixotide, berodual i ventolin (sporadycznie, tylko przy kaszlu). Ostatnio jednak zaciekawiło mnie to, że dwa razy w roku stosuję środki przeciw molom. Rozkładam środki o intensywnym zapachu naftaliny, czyli po prostu kulki przeciw molom. Czy mogłoby to mieć wpływ na kaszel mojego dziecka? Czy środki zawarte w tych kulkach mogą wywołać takie dolegliwości? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam. Gabriela.
Obserwuj wątek
    • e-kasia27 Re: kaszel i kulki na mole 29.10.11, 00:55
      Jeśli jest uczulona na coś, co w tych kulkach jest, to na pewno jest to możliwe.

Sprawdź to: - daj jej powąchać taką kulkę w zupełnie innej porze roku tzn wtedy, gdy ich nie rozkładasz i gdy dziecko jest całkowicie zdrowe, albo przestań kulki rozkładać.
    • amelkalexi Re: kaszel i kulki na mole 30.10.11, 12:58
      Bardzo możliwe...
      Moja ma astmę i nie wolno mi stosować żadnych "zapaszków", bo nie wiedomo, kiedy na nie zareaguje...
      Nawet perfumy używam sporadycznie i w minimalnych ilościachuncertain
    • leszek.bill Re: kaszel i kulki na mole 04.11.11, 10:45
      Tak. Takie środki mogą wywołać nadreaktywność oskrzeli, co może być przyczyną przewlekłego kaszlu. Proszę w inny sposób tępić mole.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka