Dodaj do ulubionych

Wasze guilty pleasure

28.01.26, 12:36
Zauważyłam że nie potrafię przejść obojętnie koło artykułów o Solorzach, czytam absolutnie wszystko, oczywiście internet chętnie mi je proponuje. To takie moje guilty pleasure, bo w sumie, co obchodzi mnie ta Kulka i jej zdemenciały mąż, ale jednak. Macie jakieś "swoje" tematy, gdzie latami obserwujecie rozwój wypadków?
Obserwuj wątek
    • princy-mincy Re: Wasze guilty pleasure 28.01.26, 13:14
      Moje guilty pleasure to pudełek jako całokształt ale nie czytam większości artykułów. Wybieram tylko te, gdzie kojarzę kto jest kim .
      • alpepe Re: Wasze guilty pleasure 28.01.26, 13:49
        Boskie są komenty pod artykułem o Sandruni Baronowej, która podjęła decyzję o zaknięciu matcharni "kilka miesięcy temu". Kilka miesięcy temu to ona otworzyła ten przybytek...
        • princy-mincy Re: Wasze guilty pleasure 28.01.26, 14:56
          Tak, ja też pudla czytam głównie dla komentarzy.
          Czasem w komentarzach można się dowiedzieć ciekawych rzeczy. Albo pudel wyłącza komentarze pod paczkomatem i wanną więc dyskusje są pod innym artykułem.
          • alpepe Re: Wasze guilty pleasure 28.01.26, 16:34
            Nie no, różowa Landrynka w stanie spoczynku to insza inszość.
        • chlodne_dlonie Re: Wasze guilty pleasure 28.01.26, 21:54
          Oho..pamiętam, sama nie bardzo pamiętam skąd wink, ten pomysł biznesowy, hmmm.
          Wydawało mi się, że gdzie jak gdzie, ale w stolicy lokal firmowany przez ekhmmm.. 'pudelkowe' nazwisko ma duże szanse na sukces.. wink A tu zamknięcie..?
        • wrota.do.lasu Re: Wasze guilty pleasure 31.01.26, 22:08
          Z komentarzy dowiedziałam sie ze na mojej ulicy mieszka celebryta smile)
      • beataj1 Re: Wasze guilty pleasure 28.01.26, 14:03
        Kardashianki i cały ten cyrk.
        Żadne inne żony, córki, synowe milionerów i innych miast. Sluby od pierwszego wejrzenia mnie tez nie ruszają. Ale kardashianki mocno weszły. Aż wstyd smile
        • princy-mincy Re: Wasze guilty pleasure 28.01.26, 17:27
          To ja mam tak z petarda i kurzopkami. Fenomenu kardaszianek nie ogarniam ale nigdy nie oglądałam tego reality show.
    • mabel_mora Re: Wasze guilty pleasure 28.01.26, 13:53
      emama!
      • chlodne_dlonie Re: Wasze guilty pleasure 28.01.26, 21:54
        Si wink
    • dziunia.z.torunia Re: Wasze guilty pleasure 28.01.26, 13:54
      Top Model i Zdrajcy - oglądam namiętnie 😁
      Na ematce - wątki o petardzie, czytam od dechy do dechy🤦‍♀️
      • aniani7 Re: Wasze guilty pleasure 28.01.26, 14:04
        Teraz wciągnęłam się na youtube w Dramcię "Żona dla Polaka", nie wiedziałam, że to takie zloto, nie oglądałam pierwszego sezonu, ale i tak przygody Solorza są na pierwszym miejscu w moim serduszkubig_grin
      • princy-mincy Re: Wasze guilty pleasure 28.01.26, 14:57
        Oo, petarda to też moja guilty pleasure.
    • dekoderka Re: Wasze guilty pleasure 28.01.26, 13:57
      Taka moja
    • clio_yaga1 Re: Wasze guilty pleasure 28.01.26, 14:03
      Ematka oczywiście, kiedyś było jeszcze jedno forum ale go zamknęli. Z plotek lubię czytać o polskiej parze "ksiażęcej". Oglądam też Sprawiedliwych wydział kryminalny.
    • ursula.iguaran Re: Wasze guilty pleasure 28.01.26, 14:04
      Przyznam sie a co.
      Love is blind.
      Objerzałam wersje szwedzką, niemiecką, japońską i chyba jeden sezon amerykańskiej.
      Próbowałam francuską i arabską Hibibi ale nie dałam rady (odrzucało mnie od facetów).

Generalnie ciekawe jest porównanie wersji europejskich z japońską. W Japonii widać dużo większą powściągliwośc w okazywaniu uczuć, kobiety są wyraźnie skrępowane cała sytuacją. W wersjach europejskich kobiety są zupelnie inaczej ubrane, sukienki są obcisłe i eksponują mocno biusty.

Ta wersja japopńska na początku wydawała mi się mega sztywna i w sumie nudna, ale po pewnym czasie też się w nią wkręciłam i z ciekawością oglądałam losy uczestników.

Swoją drogą na początku myślałam że to wszystko jest ustawione i grane przez aktorów ale potem troche poszukałam w necie i na instagramie część z uczestników wstawia swoje normalne zdjęcia z życia po kręceniu programu więc to chyba jednak są realni ludzi.
      • vivyan Re: Wasze guilty pleasure 28.01.26, 18:08
        O to ja też! Nie oglądałam tylko chyba wersji południowoamerykańskich 😅 Bardzo fajnie widac różnice kulturowe, również w obrębie Europy, szwedzka wersja byla bardzo ciekawa 😊 (oczywiście oglądam kulturoznawczo😜)
      • jagnaodboryny Re: Wasze guilty pleasure 30.01.26, 11:28
        Też oglądam, pierwsze amerykańskie, francuską, japońską... i wszystkie sezony brazylijskiej smile włącznie z tą z seniorami, dla mnie najlepsza. Europejskie są nudne, ludzie są sztywni, czasem wyrachowani, kalkulują... W brazylijskiej jest ogień, temperament.. no i dramy, oglądam to jako coś egzotycznego, trochę drażni nie język- chyba nie do końca lubię brzmienie portugalskiego, ale dla mnie ta jest najlepsza.
        Podobno na wiosnę ma być polska.
    • szmytka1 Re: Wasze guilty pleasure 28.01.26, 14:19
      Czytam streszczenia odcinków klan i oglądam profil beka z klanu
      • szmytka1 Re: Wasze guilty pleasure 28.01.26, 14:21
        A i jeszcze na wandzie śledziłam ten wątek gdzie wrzucali namiary na profile ematek i ubolewam, że go zamkneli
        • homohominilupus Re: Wasze guilty pleasure 28.01.26, 18:10
          szmytka1 napisała:

> A i jeszcze na wandzie śledziłam ten wątek gdzie wrzucali namiary na profile em
          > atek i ubolewam, że go zamkneli

O, jak sympatycznie szmytka
          • szmytka1 Re: Wasze guilty pleasure 28.01.26, 21:59
            No ja przynajmniej się nie boję przyznać, że go czytałam, za to nie sram co chwila tekstami o chłopie z szeroka dupą, czy tym podobnych wyniesionych stamtąd smaczkach.
            • szmytka1 Re: Wasze guilty pleasure 28.01.26, 21:59
              Nie ma to jak swietojebliwosc w różnych życiowych aspektach. Zmów grzecznie paciorek i idź spać z poczuciem jaka jesteś lepsza od tej niedobrej szmytki.
      • marta.graca Re: Wasze guilty pleasure 28.01.26, 21:51
        Ja też czytam Bekę smile
        • szmytka1 Re: Wasze guilty pleasure 28.01.26, 22:00
          Ostatnio mi się o Jerzym podobało, że to jedyna sympatyczna od początku postać i nie dziwota, że tak baby na niego lecialy
    • montechristo4 Re: Wasze guilty pleasure 28.01.26, 14:29
      Podpatruję na fb Makóweczki i rozważam założenie insta, żeby śledzić ten profil 😁
    • nowel1 Re: Wasze guilty pleasure 28.01.26, 14:50
      Emama
    • bazia_morska Re: Wasze guilty pleasure 28.01.26, 15:16
      Iwona Wieczorek oraz uniwersum Anny i Triny na forum 😀
    • heca007 Re: Wasze guilty pleasure 28.01.26, 15:22
      Głupawe nowelki na portalu Polki.pl wink Historyjki zawsze zgodne z kalendarzem świąt tongue_out Przed BN ckliwe teksty o tym jak nie ma za co włożyć pod choinkę lizaka dla dziecka. Potem o złych synowych, które przejmowały kolację wigilijną i robiły selerybę, dalej były o dniu Babci i chciwych wnukach a teraz o braku pieniędzy na ferie zimowe. W tych artykułach dzieci nie chodzą tylko zawsze biegają, skaczą no i wchodzą w butach na kanapy. Synowe są wredne a synowie rozmemłani i głupi.
      • wiesbaden Re: Wasze guilty pleasure 28.01.26, 16:27
        Portal *kobieta.pl* proponuję opowiadania opodobnej tematyce zgodnej z kalendarzem. Czytelniczkami są głównie, tak podejrzewam, starsi samotni ludzie, którzy przejrzeli swoje niewdzięczne dzieci i wnuki, czyhające na przysłowiowy wdowi grosz i w odwecie na mocy testamentu mieszkanie zapiszą obcym ale zasługującym.
        • la_felicja Re: Wasze guilty pleasure 28.01.26, 22:49
          O tak! Właśnie dziś przeczytałam dwie takie. Tyle, że to s-f wysokiej klasy, bo w tych opowiadankach babcie doznają przypływu asertywności, odcinają się od upiornych wnuków, chciwych wnuczek, roszczeniowych córek, potrafią powiedzieć "nie" i cieszą się spokojem

W prawdziwym życiu to chyba 99% babć przełyka łzy, zaciska zęby i niesie swój krzyż
          • heca007 Re: Wasze guilty pleasure 29.01.26, 21:10
            No i zawsze mają jakąś sąsiadkę czy przyjaciółkę, która z nimi przeanalizuje sytuację wink
            Dziś też przeczytalam artykulik o przymierającej głodem matce co ma niską emeryturę i próbuje pożyczyć od syna. U dołu podpis "Halina, lat 58" to chyba jeszcze nie powinna być na emeryturze tongue_out
            • ta Re: Wasze guilty pleasure 30.01.26, 10:08
              heca007 napisała:

> U dołu podpis "Halina, lat 58" to chyba jeszcz
              > e nie powinna być na emeryturze tongue_out

Służby mundurowe.

• marta.graca Re: Wasze guilty pleasure 29.01.26, 21:32
        O rany😃 Właśnie przeczytałam historyjkę o gościu, co dał księdzu na kolędzie za mało do koperty😀
        • heca007 Re: Wasze guilty pleasure 29.01.26, 22:46
          Dobre, nie? big_grin Jak przeczytasz kilka to odkryjesz schemat. Zawsze na końcu jest jakiś morał wink
          • marta.graca Re: Wasze guilty pleasure 30.01.26, 05:48
            Już widzę, że muszę je sobie dawkować- ale na dzień dobry opowiadanie o narzekającym mężu w sanatorium weszło jak złoto😀
    • homohominilupus Re: Wasze guilty pleasure 28.01.26, 15:24
      O, tez mnie ta sprawa interesuje a Kulka wręcz fascynuje jako chciwa baba
      • homohominilupus Re: Wasze guilty pleasure 28.01.26, 15:24
        Jeszcze Brooklyn Beckham kontra rodzice jest superciekawe
      • husky_cat Re: Wasze guilty pleasure 29.01.26, 21:08
        Kulka to raczej typowy przypadek, po prostu trafiło jej się więcej niż średnia.
        Mnie raczej przeraża Solorz i jego zdrowie, skoro facet od lat przygotowywał dzieci do dziedziczenia to raczej nie sądzę by samodzielnie doszedł do wniosku że nie zasługują na spadek. A z drugiej strony niemloda juz Kulka to też nic tak specjalnego by ktoś mógł stracić głowę. Niedobrze gdy problemy zdrowotne niszczą to co było budowane przez lata
    • mysiulek08 Re: Wasze guilty pleasure 28.01.26, 16:32
      ematka i romanse courths mahler - nie ma lepszego usypiacza tongue_out
    • princesswhitewolf Re: Wasze guilty pleasure 28.01.26, 17:11
      To forum
    • simply_z Re: Wasze guilty pleasure 28.01.26, 17:22
      Wstyd sie przyznac ale tureckie seriale ale z dubbingiem np, wloskim albo z napisami, maja pieknych aktorowbig_grin
      • chlodne_dlonie Re: Wasze guilty pleasure 28.01.26, 22:02
        Kiedyś wpadł mi w oko zauważony w którymś z plotkarskich portali turecki aktor wink
        Bez bicia przyznaję!
        Na fotach - mlody bóg!
        Niestety próba obejrzenia go 'w akcji' na ekranie skutecznie mi tę słabostkę wybiła z g)owytongue_out
        Ja wiem, że może nie miał pola do popisu z uwagi na scenariusz i reżyserię tongue_out no ale nawet opary absurdu swe granice mieć powinny..
        Nie zdzierżyłam i dzięki temu zaoszczędziłam sobie 'czasu i atłasu' big_grin
    • paola.brunetti Re: Wasze guilty pleasure 28.01.26, 17:30
      Czytam namiętnie o pewnej blogerce amerykańskiej, która prowadzi kanał o gotowaniu, ociekający masłem i serem, podczas gdy sama cierpi na anoreksję, do czego oczywiście się nie przyznaje. Do tego fantazjuje i zmyśla różne rzeczy na temat swojej rodziny, rzekomych przyjaciół, ale jest na Reddit cała społeczność, która śledzi jej posty w sm i demaskuje ściemę. Dziewczynie udało się wykreować dość znaną markę, w czym udział miała zresztą bogata rodzina, i teraz ludzie na Reddit zastanawiają się, co będzie pierwsze - czy rodzina odsunie główną bohaterkę od publikacji, ratując markę, czy tez dziewczyna najpierw umrze z głodu.
      • taje Re: Wasze guilty pleasure 29.01.26, 02:16
        Która to blogerka?
        • paola.brunetti Re: Wasze guilty pleasure 29.01.26, 12:52
          Tieghan z Half-Baked Harvest.
          Na zdjęciu poniżej - tak wyglądała w listopadzie ubiegłego roku, po tym wydarzeniu odwołano kilka spotkań z fanami. Ostatnio nie pokazuje się nawet na stories, a jesli już, to ma na sobie masę filtrów.
          • taje Re: Wasze guilty pleasure 29.01.26, 20:54
            Wygląda dramatycznie źle.
    • wapaha Re: Wasze guilty pleasure 28.01.26, 17:32
      strony internetowe nt medypatologiczne, ze zwłokami, organami,zmianami skórnymi, guzami itd oraz osób niezidentyfikowanych ( zdjęcia zwłok)
    • pursuedbyabear Re: Wasze guilty pleasure 28.01.26, 18:49
      Historie wielkiej wagi. I Życie na Kredycie.
    • pani.asma Re: Wasze guilty pleasure 28.01.26, 19:58
      True crime
    • pepsi.only Re: Wasze guilty pleasure 28.01.26, 21:21
      Ślub od pierwszego wejrzenia takim był guilty pleasure, ale ostatnia seria była ostatnią. Tak sobie obiecałam, zobaczymy, czy wytrwam wink
    • ta Re: Wasze guilty pleasure 28.01.26, 21:47
      Sanatorium Miłości smile

• bywalec.hoteli Re: Wasze guilty pleasure 28.01.26, 21:49
      Przygody Leanne na Czarnym (i nie tylko) Lądzie.
    • novembre Re: Wasze guilty pleasure 28.01.26, 21:53
      O mamo. Te wszystkie listy do redakcji onetu i czasem wytwory AI na facebooku, te, ktorych ciag dalszy przeczytacie w komentarzu. No glupie jak sto piecdziesiat, ale doskonale odmozdza big_grin
    • malaperspektywa Re: Wasze guilty pleasure 28.01.26, 22:07
      Fajkowy profil na FB gdzie jestem w różnych grupach i mogę się tam pomądrzyć doradzając innym i coś tam śmiesznego pokomentować. Bez hejtów.
      • apallosa Re: Wasze guilty pleasure 29.01.26, 04:55
        U mnie to emama i wpisy o kosmetykach, kolorach i odcieniach podkładów na ten przykład- kocham i czytam namiętnie.
        Tak, jak osoba powyżej- profil ,,Niezinentyfikowani", zdjęcia zwłok- tu już zboczenie zawodowe się kłania.
        Wpisy i opisy niedoszłej Smoktunowiczowej numer trzy- to dopiero przepyszna lektura.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka