Dodaj do ulubionych

Sanatorium dla alegika- Rabka "Olszówka"

12.12.11, 09:16
Syn (8 lat) dostał tam skierowanie ze względu na silną alergie wziewną i tzw. "krzyżową" pokarmową. W związku z tym mam pytanie czy ktoś tam był? Jakie tam są warunki, jak są wyposażone pokoje. Czy cena za nocleg dla rodzica jest adekwatna do warunków tam panujących? Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje.
Pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • dzikamatka Re: Sanatorium dla alegika- Rabka "Olszówka" 12.12.11, 19:13
      Też jestem ciekawa.
      • agast3 dzikamatko.. 12.12.11, 19:44
        Czy też dostałaś tam skierowanie?
        • przeciwcialo Re: dzikamatko.. 12.12.11, 21:19
          Ja nie narzekałam, dzieci mieszkały ze mna. Mozna mieszkać na terenie Olszówka- Wierchy albo w budynku obok.
          Jak dla mnie ok. Na wiosne jedziemy znowu, ja widze same pozytywy kuracji.
          Na miejscu jest szkoła, zabiegi.
    • agast3 Przeciwciało... 13.12.11, 09:58
      Dziękuje za odpowiedź smile A jak wyposażone są pokoje? Czy jest dostęp do aneksu kuchennego, pralni,ewentualnie tv, czajnik ? Czy raczej trzeba wykupić wyżywienie? Jakbyś mogła mi opisać jak wygląda rozkład dnia itd. I czy są jakieś atrakcje dla dzieci, czy organizowane są wycieczki... Może banalne pytania ale to ma być nasz pierwszy wyjazd, a bije się z myślami, ponieważ koszty z wyżywieniem mnie troszke przerażają i zastanawiam się czy nie lepiej wynając kwatere w okresie letnim i pojechać całą rodziną..
      • przeciwcialo Re: Przeciwciało... 13.12.11, 20:49
        Mały telewizor był, 2-3 programy, czy radio nie pamietam. Był czajnik, szklanki, talerz. Ja jadłam, kuchni dla rodziców nie ma. Dla dzieci sa zajęcia po południu, codziennie spacer, teatr, muzeum.
        Rano leki, sniadanie, zabiegi, szkoła, obiad, potem zajecia swietlicowe albo sama się dzieckiem zajmujesz, wieczorem kolacja. Po południu spacer raczej długi. Ja jadłam posiłki na stołówce. Koszty podadza ci jak zadzwonisz. Nie płaciło się jakos specjalnie duzo. Były matki co tylko płaciły nocleg i obiad a sniadania i kolacje robiły sobie same.
        Mozna sobie wykupic zabiegi.
        Polecam. Warunki skromne ale jak pisałam mnie nie przeszkadzały. Ubrania dzieci oddaje sie do prania. Czy jest pralka dla rodziców nie wiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka