Dodaj do ulubionych

Isomil a sacharoza

25.06.12, 10:54
Witam serdecznie
Czy Isomil zawiera sacharozę? Mam przed soba puszkę, w składzie jest tylko zhydrolizowany syrop kukurydziany, w opisie nie ma info.że nie zawiera sacharozy..ale, w składzie nie jest wyszczególniona.

Nie wiem co podawać córci, zwłaszcza że ma przerost candidy, nietolerancję laktozy i białka mleka krowiego..doszła teraz wysypka (po NUTRA). Córeczka ma 2 miesiące. Zaczynamy badania pod kątem pasożytów.
Obserwuj wątek
    • narnijka Re: Isomil a sacharoza 25.06.12, 11:00
      U nas jest ciężka sytuacja, córeczka odmawia jedzenia, jesteśmy w trakcie diagnostyki..ale bardzo silnie reagowała na moje mleko (mimo diety beznabaiałowej), potem na Pepti (wysypka i zaparcia), na Nutra bylo lepiej..ale wysypka dalej..nie wiem czy zmienić na Isomil-chyba że sa lepsze preparaty dla dzieci z zespolem złego wchłaniania, uszkodzeniem jelit ( laktoza nam strasznie namieszala i do tego drożdżycą...a nie powodują zaparć...
      Myślę jeszcze o Progestimilu ale boje sie tej kazeiny..
      • e-kasia27 Re: Isomil a sacharoza 25.06.12, 13:43
        Progestimil, to ta sama półka, co nutramigen, jak nutra uczula, to ten też pewnie będzie.
        Isomil, to soja, a soja też może uczulać, jak jest uczulenie na mleko, bo te dwa uczulenia często idą w parze, ale zawsze warto spróbować, może akurat będzie dobry.

Przy takich dużych problemach lepsze są mieszanki elementarne typu neocate lcp, albo elecare są to mieszanki czystych aminokwasów, ale są drogie i ciężko kupić, a na refundację trzeba czekać długo i trzeba znaleźć lekarza, który uzna, że taka mieszanka jest konieczna dla dziecka, żeby taką refundację załatwić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka