Dodaj do ulubionych

odczulanie u dzieci

14.11.12, 13:29
Od czego zależy czy moją córka, która ma alergie na grzyby pleśniowe zostanie odczulona i czy odczulanie zawsze pomaga?
Obserwuj wątek
    • agus.123 Re: odczulanie u dzieci 17.11.12, 21:42
      Witam!
      nie mam pojecia czy odczulanie dziala ale wiem ze znajomych synek mial alergie (nie wiem na co)ale mial caly czas katar- i rodzice jego zaczeli podawac jemu produkt -w 100%naturalny,bez konserwantow -i po paru tygodniach katar malemu minal.
      Nie napisze na forum nazwy bo nie wiem czy mozna robic reklame ale jak chcesz wiedziec wiecej to napisz do mnie meil pkaga@poczta.onet.pl
      Pozdrawiam i zycze zdrowia smile
    • marzena_gajewska Re: odczulanie u dzieci 12.12.12, 12:29
      Witam,
      nie napisała Pani na jakie zarodniki grzybów pleśniowych Pani córka jest uczulona. Obecnie dostępna jest na rynku szczepionka przeciw zarodnikom pleśniowym z rodz. Alternaria i Cladosporium. Immunoterapia jest przyczynową metodą leczenia alergii - bardzo dobrą, ale nie daje stuprocentowej pewności całkowitego wyleczenie. Jednak w większości przypadków uzyskujemy znaczne złagodzenie dolegliwości lub ich całkowite ustąpienie. Warto podkreślić, że immunoterapia jest skuteczna w profilaktyce astmy oskrzelowej.

Pozdrawiam, dr nauk med. Marzena Gajewska.
      • chalsia Re: odczulanie u dzieci 13.12.12, 11:17
        > Obecnie dostępna jest na rynku szczepionka przeciw zarodnikom pleśniowym z
        > rodz. Alternaria i Cladosporium.

czy jest jakiś konkretny czas w roku, w którym należy zastosować odczulanie tą szczepionką (jak np. przy odczulaniu na trawy) ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka