achtung92
21.02.13, 21:24
Witam. Mam problem i mam nadzieję że pomożecie. Od jakiegoś czasu na skórze, szczególnie na udach, pośladkach i rękach wyskoczyły mi swędzące czerwone placki. Po kilku dniach nie pozbycia się problemu poszedłem do lekarza ogólnego który zalecił picie wapna, przepisał Claritine i miało wszystko być ok .. niestety plamy nie znikały, a nawet pojawiało się ich więcej. Po pewnym czasie poszedłem do dermatologa który przepisał jakąś maść robioną, drugą maść na rano o nazwie Bedicort G, potężną dawkę witaminy C, oraz tabletki Capivit A + E... Niestety problem nie zniknął, plamy które smarowałem po czasie zaczęły blaknąć, na rękach całkiem zniknęły, lecz pojawiały się nowe i nowe, które strasznie swędzą.. Czekam teraz na wizytę u dermatologa, ale na 99% jestem pewny że jestem uczulony na proszek w którym piorą moje ubrania robocze, niestety nie mogę tych ubrań brać do siebie, ani też nikt w firmie specjalnie dla mnie proszku nie zmieni .. Rzucenie pracy też nie wchodzi w rachubę .. I pytanie do was, co w takiej sytuacji można zrobić ? Trwa to już ok. 3 miesiącę, proszę pomóżcie. Pozdrawiam