Dodaj do ulubionych

proszek zasadowy

21.08.15, 12:25
Witam, mam pytanie odnośnie proszku zasadowego pomagającego w trawieniu oraz odkwaszającego organizm. Czy można go podawać 10-miesięcznemu dziecku?
Syn ma straszne gazy od 9tego dnia życia, próbowaliśmy już wszystkiego żeby mu pomóc (sposoby farmakologiczne, naturalne, domowe, masaże), robiliśmy chyba wszystkie możliwe badania (wyniki ok), stosujemy dietę bezmleczną, bezglutenową i bezjajeczną gdyż gastroenterolodzy stwierdzili alergię pokarmową. Dzieciaczek dostaje też mleko nutramigen puramino- tylko je w miarę toleruje. Żadne kropelki, debridaty itp. nie pomagają. Zastanawiam się nad wprowadzeniem proszku zasadowego jako suplementu diety. Czytałam, że jest on bezpieczny. Czy mogę go podać dziecku?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • e-kasia27 Re: proszek zasadowy 21.08.15, 21:46
      Proszek zasadowy zawiera dość duże ilości składników mineralnych.
      Szczególnie o potas bym się bała, bo jego nadmiar może nawet doprowadzić do śmierci.
      Bez konsultacji z lekarzem, który zna dziecko i wie, czym jest karmione, oraz badań krwi(elektrolity) bym tego tak małemu dziecku nie dawała.
    • lidek0 Re: proszek zasadowy 23.08.15, 16:36
      Koleżanka na problemy z gazami używała proszku troistego, oczywiście w minimalnych ilościach i szybko pomogło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka