zuzia1974 29.09.04, 09:02 Synek mojej koleżanki (10m-cy) ma skazę białkową. Koleżanka niewie czy może podać małemu jajko. Czy może lepiej tylko żółtko? A może żółtko też uczula? Może jej ktoś pomoże. Zuzia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
isma Re: jajko? 29.09.04, 09:26 Mantra tutejszego forum: uczulac moze wszytsko. Ale poki sie nie sprobuje, pewnosci nie ma. Statystycznie zoltko uczula rzadziej, niz bialko. U nas statystyka sie potwierdza - moje prawie 26-miesieczne dziecko bialka do dzis nie moze, zoltko je. Odpowiedz Link Zgłoś
kruffa Re: jajko? 29.09.04, 09:33 W przypadku alergików jajko powinno podawać się w małych ilosciach - czyli w przetworach, np. nalesnikach, plackach etc. Zaczynac od małej części jajka. Na miejscu koleżanki bym chyba poczekała. No ale to ja ) Moja córka ma 15 m-cy i testowa ilość jajka jej nie szkodzi. Nie podaję jej jednak, bo wolę spróbowac wprowadzić inne rzeczy, a bez jajka żyć chwilowo można ) Kruffa Odpowiedz Link Zgłoś
patyska Re: jajko? 29.09.04, 10:04 zadnych jaj! dopiero jak skonczy rok, mozna mu dac odrobine zoltka i patrzec co sie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś