Dodaj do ulubionych

Guerlain Meteoryty

26.11.06, 12:57
Duzo dobrego o nich slyszalam. Tylko.. ktore wybrac? Wczoraj wyprobowalam w
perfumerii i jestem zachwycona! Naprawde dodaja blasku twarzy, pieknie
rozswietlaja, wyglada sie mlodo, swiezo, jak po urlopie. Ale sa dosc drogie,
wiec nie chce kupic na lapu capu. Doradzcie. :)
Obserwuj wątek
    • carolinascotties Re: Guerlain Meteoryty 26.11.06, 21:06
      musisz opisac kolor swojej buzi ;)
      Tu kolekcja meteorytów :))
      img.makeupalley.com/4/6/9/2/495400.jpeg
      • inecita Re: Guerlain Meteoryty 27.11.06, 09:20
        Ja tez mam ten problem, mam zmęczoną cerę, since pod oczami ogólnie wyglądam na
        wiecznie zmeczoną, cerę mam jasną ale nie różową, raczej beż w ziemi
        przybierajacy niezdrowy zielonkawy odcień, włosy ciemny blond, taki typowy
        polski odcień. Moż ektos coś doradzi?
        • glowacka.anna Re: Guerlain Meteoryty 27.11.06, 10:50
          moim zdaniem dla Ciebie są meteoryty z serii winter - w poscie carolinyscoties
          sa zdjecia.
          • inecita Re: Guerlain Meteoryty 28.11.06, 10:48
            Ze zdjęcia podoba mi się numer 2 a winter nie za zimne? Mam zielono szare oczy,
            óżłtawą cerę, włosy ciemny blond...?
      • ksenja5 Re: Guerlain Meteoryty 28.11.06, 22:37
        Dzieki wielkie dziewczyny!
        Jej.. nie wiedzialam, ze jest ich az taki wybor! Ja widzialam tylko 3 rodzaje,
        i mialam problem, ktore wybrac. Teraz to juz wogole bede miala klopot! :)
        • arieska Re: Guerlain Meteoryty 29.11.06, 00:24
          ksenja5 napisała:

> Dzieki wielkie dziewczyny!
          > Jej.. nie wiedzialam, ze jest ich az taki wybor! Ja widzialam tylko 3 rodzaje,
          > i mialam problem, ktore wybrac. Teraz to juz wogole bede miala klopot! :)

Spokojnie, na tym zdjeciu jest mnostwo staroci, ktorych od wiekow nie ma. W
          sprzedazy sa wlasnie trzy rodzaje plus sezonowe edycje limitowane :)
    • arieska Re: Guerlain Meteoryty 28.11.06, 02:19
      Mam nietypowe pytanie, z ktorym sie tutaj podczepie-ile kuleczek danego koloru
      (ile zielonych, ile bialych itd.)znajduje sie w opakowaniu wersji Mythic (jesli
      ktos jeszcze ma, bo chyba Guerlain wycofal juz ta wersje)? Ciekawia mnie
      proporcje, ile czego wpakowali. Gdyby sie komus nudzilo to prosze o policzenie :P
      • jade.fox Re: Guerlain Meteoryty 29.11.06, 22:44
        arieska napisała:

> Mam nietypowe pytanie, z ktorym sie tutaj podczepie-ile kuleczek danego koloru
        > (ile zielonych, ile bialych itd.)znajduje sie w opakowaniu wersji Mythic

Z tej wersji Mythic mam małe opakowanie i już sporo zużyłam więc nie będzie to
        obiektywna liczba.
        MOge ci za to powiedzieć ile i jakich kulek jest w wersji Winter Radiance,
        które niedawno kupiłam na allegro u sprzedawcy Jamiolek (dzięki Carolinie
        Scotties :-)
        Po pierwsze to ja widze 6 kolorów kulek a nie 5 jak wszedzie podają. I tak:
        białych jest 15 sztuk
        beżowych - 14
        złotych - 18
        różowych - 19
        fioletowych - 8
        niebieskich - 5
        Kilka kulek było już pokruszonych na dnie pudełka więc w sumie było ich troche
        więcej.
        Kulki białe są matowe, beżowe lekko połyskują, złote i różowe mają drobinki,
        najmiej jest opalizującego fiotelu i niebieskiego ale ta ilośc w zupełności
        wystarcza aby nadać twarzy chłodną poświatę.
        Jeżeli chcę nieco ocieplić twarz to wyjmuję kulki fioletowe i niebieskie, i
        wtedy bardziej widać złoto i beż. Ilość kombinacji jest nieograniczona...

Jestem bardzo zadowolona z zakupu Winter radiance, meteoryty z limitowanych
        serii są bardziej rozświetlające i dopiero po nich cokolwiek widać na twarzy.
        Jak używam serii Mythic to w zasadzie nie ma żadnego efektu.
        Także przed kupnem radzę przetestować je na twarzy żeby nie było potem
        rozczarowania.
        • arieska Re: Guerlain Meteoryty 29.11.06, 23:31
          jade.fox napisała:
          > Po pierwsze to ja widze 6 kolorów kulek a nie 5 jak wszedzie podają.

Faktycznie-juz mam w łapach Mythic i jest 6 :)

> Jak używam serii Mythic to w zasadzie nie ma żadnego efektu.

Na szczescie mi odpowiadaja-jestem bledziuchem, wiec chcialam takie jasne. Po
          drugie mam tlusta cere i takie z mocniejszym polyskiem (jak Beige Chic czy
          perlowe wersje limitowane) moglyby wygladac nieciekawie :)
    • toska26 Re: Guerlain Meteoryty 28.11.06, 10:37
      A ja właściwie nie jestem z nich zadowolona. Nie robią z mojej twarzy
      absolutnie nic, przereklamowane i strata pieniędzy.
    • wino_porzeczkowe Re: Guerlain Meteoryty 28.11.06, 10:43
      Dla mnie też nic specjalnego. Mają bardzo fajne drobinki, takie mikroskopijne.
      Ale za tę cenę to sądzę, że można by kupić ze 3 tańsze pudry rozświetlające.
      • tequilla78 Re: Guerlain Meteoryty 28.11.06, 14:01
        Ja mam beige chic 03 i są rewelacyjne. Ja też mam odcień cery raczej ciepły, na
        pewno nie różowy, włosy jasny blond, niebieskie oczy, cienie pod oczami też
        czasami wychodzą, zwłaszcza po niedospoanej nocy;) Ten odcień jest chyba
        najcieplejszy. Ja jestem bardzo zadowolona więc te mogę z czystym sumieniem
        polecić, ale trudno mi porównywać do innych. Tylko lepiej kupić na strawberry
        lub tagomago, bo w perfumeriach są ok. 60 PLN droższe.
        • carolinascotties Re: Guerlain Meteoryty 29.11.06, 00:34
          na allegro są godni polecenia sprzedawcy...z czystym sumieniem mogę polecić
          sprzedawcę- jamiolek.
        • dana20 Re: Guerlain Meteoryty 29.11.06, 13:21
          Witam :)
          Takze mam chec kupic meteoryty ,ale zupelnie nie mam pojecia jaki kolor wybrac
          do mojej cery.Moze ktoras z Was mi doradzi?
          Jestem typowym latem:cera chlodny odcien z domieszka rozowego,wlosy:
          szatynka ,zimny odcien.Oczy szare.Do tego mam cere przetluszczajaca
          sie,rozszerzone pory i nie wiem czy meteoryty nie spowoduja wiekszego "blysku"
          twarzy i bardziej nie uwidocznia porow skory.Moze ktos ma taka cere jak jak ja
          i uzywa meteorytow....tylko ktorych? Podpowiedzcie dziewczyny :)
          • zoe28 Re: Guerlain Meteoryty 29.11.06, 22:53
            Jeśli chodzi o pory to niestety, ale po użyciu meteorytów stają się bardziej
            widocznie, zwłaszcza po jakimś czasie ich "noszenia".
            Moja cera również się przetłuszcza i musiałam odstawić meteoryty, bo ich
            używanie przestało mieć sens. Zastąpiłam je pięknym różem z drobinkami, który
            spisuje się na medal, a kuleczki leżą i czekają na lepsze czasy mojej cery.
            • carolinascotties zoe28- cóż trzeba zrobić, aby dowiedzieć się 29.11.06, 23:22
              jaki to piękny róż? ( tu -szeroki uśmiech ) :)))))
              • zoe28 Re: zoe28- cóż trzeba zrobić, aby dowiedzieć się 30.11.06, 08:19
                Już zrobiłaś kochana, ten szeroki uśmiech załatwił sprawę :)))
                A oto też piękny róż:
                www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=13916&recenzja=129630
            • dana20 Re: Guerlain Meteoryty 30.11.06, 00:23
              Dziekuje Zoe28 :)
              Wlasnie tego sie obawialam :(
    • i_wont_hold_you_back Czy któraś z Was używała tych meteorytów- 29.11.06, 09:32
      www.allegro.pl/item145319532_guerlain_perles_de_velours_najnowsze_meteoryty.html
      jestem ciekawa, ktore sa ciemniejsze na buzi - te, czy beige chick?
      • zoe28 Re: Czy któraś z Was używała tych meteorytów- 29.11.06, 09:34
        Na pewno te są ciemniejsze, beige chic nie zawierają tych ciemnych kuleczek.
        • i_wont_hold_you_back zoe28-bardzo dziękuję :) n/t 29.11.06, 10:37
          ....
          • lhasa Fajne,ale do czasu... 30.11.06, 00:03
            Mam meteorytki o odcieniu beige chic - te przeznaczone do ciemniejszych
            karnacji.Oczywiscie nadaja zachwycajacy blask twarzy, twarz naprawde
            promienieje,ale ...do czasu.Nie wiem czy tylko ja tak mam,ale po paru godzinach
            (okolo 6) drobinki osiadaja mi w porach (doslownie) i wyglada to kiepsko-po
            prostu twarz mam upstrzoną jak brokatem,a przeciez nie na tym polega
            rozswietlenie:(Szcegolnie fatalnie wyglada to w sloneczne dni-wtedy to cala sie
            mienię wprost i dlatego uzywam meterytkow jesienna i zimowa pora,wtedy kiedy
            jest szaro i bezslonecznie - w takie dni sprawdzaja sie rewelacyjnie, i buzia
            wyglada cudnie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka